Crna hronika

Vukčević, Milisavić i Bakrač bombom krenuli da „upozore“ na dug

Igor Vukčević (38) i Nemanja Milisavić (36) iz Podgorice i Dragan Bakrač (35) iz Plužina uhapšeni su u akciji podgoričke i danilovgradske policije, zbog osnovane sumnje da su pripremali bombaški napad na teritoriji Podgorice.
Vukčević, Milisavić i Bakrač bombom krenuli da „upozore“ na dug
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopštila Uprava policije, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolisali su vozilo kojim je upravljao Vukčević, dok je na suvozačevom mjestu bio Milisavić.

Oni su se kretali magistralnim putem iz Nikšića prema Podgorici. Bili su u vozilu ,,audi A6“, kotorskih registarskih oznaka.

Pregledom vozila pronađena je ručna bomba M-75 sa osiguračem. Bomba je bila sakrivena u gepeku, u posebnom bunkeru.

Istraga ukazuje da su Vukčević i Milisavić, kako se osnovano sumnja, kupili bombu od Bakrača i da su pripremali teško krivično djelo.

Istražitelji vjeruju da su osumnjičeni planirali da eksplozivnu napravu aktiviraju na stambenom objektu u jednom podgoričkom naselju kako bi nanijeli materijalnu štetu, ugrozili i doveli u opasnost život vlasnika tog objekta.

Oni su to, kako se sumnja, namjeravali da urade kako bi ga upozorili na neizmirene obaveze iz kriminalnih poslova. Istragom je takođe utvrđeno da su Vukčević i Milisavić početkom mjeseca ukrali „polo“ podgoričkih oznaka kojim su planirali da počine krivično djelo.

Policija je pronašla vozilo i vratila ga vlasniku. Svi osumnjičeni su poznati policiji i tretiraju se kao bezbjednosno interesantna lica.

- O događaju je obaviješten tužilac kojem će I. V, N. M. i D. B. biti privedeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se vezano za pronađeno vozilo naknadno izjasniti o kvalifikaciji - navodi se u saopštenju.

Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Portal Analitika