Crna hronika

Suđenje prekinuto, sjutra će svjedočiti Predrag Bulatović i Ticijano Masu

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma nastavljeno je danas u podgoričkom Višem sudu
Suđenje prekinuto, sjutra će svjedočiti Predrag Bulatović i Ticijano Masu
Portal AnalitikaIzvor

Tok suđenja:

12:15 Predsjedavajuća sutkinja Mugoša prekinula je današnji pretres. Nastavak ročišta zakazan je za sjutra, a na sjutrašnjem pretresu će svjedočiti Predrag Bulatović i Ticijano Masu.

12:10 Po nastavku suđenja specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je da tužilaštvo posjeduje adresu svjedoka Ticijana Masua te da on stanuje u Budvi.

11:30 Data je pauza do 12 sati.

11:25 Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, kazao je da su svi dokazi bili predmet vještačenja. Dodao je da je sporno da se prije vještačenja angažuje novi vještak zato što se nekome ne sviđa smjer u kome se postupak odvija.

11:20 Advokat Jovanović smatra da Boljević nije kako treba uradio svoj posao te da od njegovog razjašnjenja nema ništa. Jovanović je predložio da se angažuje stručno lice, novi vještak, koji će razjasniti određena pitanja koja su sporna a tiču se već sprovedenih dokaza svih listinga.

11:16 Optužena Branka Milić tvrdi da je postupak besmislen

"Nakon što je Jovanović dostavio dokument da Sinđelić nije napuštao zgradu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi, postupak je besmislen", kazala je Milić.

11:10 Radosavljević je poručio da vijeće mora da razmisli o tome da li je "cjelishodno da vještak bude Boljević". On je iskazao sumnju u nalaze koje je vještak ranije dao.

10:30 Branilac Jovanović je konstatovao da je na jednom od telefona IMEI broj neispravan.

Takođe je tražio da se konstatuje da je u jednom listingu ostvarivana komunikacija između Sinđelićevih brojeva.

9:50 Konstatovane su i komunikacije sa SDT-om sa jednog telefonskog broja.

9:30 Tokom pretresa nastavljen je uvid u telefonsku komunikaciju optuženih. Radosavljević je nastavio sa predlogom prikazivanja komunikacija nekoliko telefonskih brojeva koje su koristili Saša Sinđelić i Mirko Velimirović, ali i jednim, koji je kako branilac tvrdi, pogrešno naveden kao broj Tamare Magdelinić.

9:20 Advokat je konstatovao da je na jednom od predmetnih telefonskih brojeva od januara do novembra 2016. godine ostvareno  preko 16.000 komunikacija. Zatražio je i da se prikaže komunikacija između Velimirovića i šefa specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića. Njegov kolega Miroje Jovanović zatražio je da se angažuje angažuje vještak kako bi se razjasnila njihova pitanja u vezi listinga.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću. 

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Portal Analitika