Crna hronika

Spriječen bombaški napad u Podgorici, uhapšeno više osoba

Podgorička policija spriječila je pokušaj bombaškog napada u Podgorici, i uhapsila više osoba, saznaje Portal Analitika.
Spriječen bombaški napad u Podgorici, uhapšeno više osoba
Portal AnalitikaIzvor

Policija je, kako nam je saopšteno, na osnovu operativnih podataka, zaustavila automobil marke "Audi" kotorskih tablica na putu Podgorica - Nikšić i u njemu pronašla napravljenu eksplozivnu napravu. Policija sumnja da su dva bezbjednosno interesantna lica iz Podgorice tu bombu kupila u Plužinama od treće osobe koja je takođe uhapšena. Navodno, ta bomba je trebalo da bude aktivirana u Podgorici.

Službenici Uprave policije MUP-a su pretresima na teritorijama opština Danilovgrad i Plav pronašli i oduzeli bombu, oružje, municiju u ilegalnom posjedu i druge predmete. Tri lica su lišena slobode zbog sumnje da su imala namjeru da upotrebom bombe izvrše teško krivično djelo, dok jeprotiv jednog lica podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontolisali vozilo kojim je upravljao I.V. (38) iz Podgorice dok se na suvozačevom mjestu nalazio N.M. (36) iz Podgorice. Pregledom vozila pronađena je ručna bomba M – 75 sa osiguračem.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova lica imala namjeru da upotrebom bombeizvrše teško krivično djelo u jednom naselju na području Podgoriceu čemu su spriječena brzom reakcijom policije.

Daljim mjerama i radnjama, policijski službenici su došli do sumnje da je pronađena bomba, kupljena od D.B. (35) iz Plužina. Takođe, u sadejstvu sa službenicima podgoričke policije, službenici OB Danilovgrad su pronašli vozilo marke „VW Polo“ za koje je se sumnjada je predmet krivičnog djela krađa.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.V, N.M. i D.B. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelonedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se vezano za pronađeno vozilo naknadno izjasniti o kvalifikaciji. Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

plav-oruzje

Nadalje, službenici OB Plav su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi A.R. (51) iz Plava.

Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli četiri komada oružja i municiju i to: lovačku pušku cal. 12 mm, pištolj TT cal. 7,62mm –M57, pištolj TT cal. 7,62 mm –M57,70 komada patrona za lovačku pušku cal. 12mm, tri pištoljska okvira od pištolja TT, metak cal. 7,62mm, kao i dvije radio stanice i punjač za radio stanice i dva lovačka noža sa futrolama. U dijelu kuće, čiji je vlasnik R.R. koji živi u inostranstvua koji koristi A.R. pronađena je i puška tzv. italijanka starije proizvodnje.

Pronađeno vatreno oružje je oduzeto radi vještačenja. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe, ovaj tužilac je naložio da se od A.R. oduzme putna isprava.

Portal Analitika