Crna hronika

Pavlović: Ulama mi je rekao da ću mu platiti kao Medin

Pritvorenik Ilija Pavlović juče je u sudnici Višeg suda kazao da ga je u prostorijama za posjetu Vladimir Ulama udario s leđa, opsovao mu majku i rekao: „Platićeš mi i ti i brat kao što mi je Medin platio“.
Pavlović: Ulama mi je rekao da ću mu platiti kao Medin
Nova PobjedaIzvor

Pavlović je to saopštio kao svjedok na suđenju protiv Vladimira Ulame i Darka Mijovića, kojima se sudi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina.

Na optužnici je i Bogdan Milić, koji se sumnjiči za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

INCIDENT

Pavlović je juče ispričao da se incident između njega i Ulame dogodio 10. maja kada su ga u Istražni zatvor posjetile majka i djevojka.

- Ni na kraj pameti mi nije bilo da će me Ulama napasti jer se nijesmo poznavali i nikada ranije nijesam imao sukob sa njim. Dok sam se nalazio u prostoriji za posjete, prišao mi je sa leđa i udario šakom u glavu i ja sam pao. Potom mi je uputio i psovke. Bio sam u šoku– ispričao je Pavlović.

Kako je kazao, u zatvoru je čuoda ga je Ulama napao zbog Vasilija Rafailovića.

- Razmišljao sam i shvatio da se sve dogodilo zbog Rafailovića sa kojim sam prijatelj od djetinjstva, a čuo sam i da su Ulamu vrbovali „škaljarci“ – dodao je Pavlović.

On je pred vijećem sutkinje Vesne Moštrokol pojasnio da mu je po dolasku u Istražni zatvor bilo ponuđeno više soba, ali da je smješten kasnije u sobu sa deset pritvorenika.

- Tu sam čuo da je Ulama pripremao mučki napad na Ratka Koljenšića i da bi se to dogodilo na spavanju, jer su se njih dvojica nalazili u istoj sobi u Istražnom zatvoru. Kasnije je načelnik ZIKS-a čuo za to i premjestio je Koljenšića – naveo je Pavlović.

Svjedok je kazao i da je greškom službenika ZIKS-a bio izveden da šeta u krugu zatvora, te i da mu je tada Ulama kroz prozor prijetio.

PRIJETNJE

- Rekao mi je: ,,Majka će ti u crnini dolaziti u posjetu, brada će ti biti krvava, sestra će ti nestati kad dođe, a naći ću nekog sa sidom da je siluje“. Nakon toga ja se više nijesam srijetao sa Ulamom - dodao je svjedok.

On je odgovarajući na pitanje advokata Branka Anđelića, koji zastupa Ulamu i Mijovića, pojasnio da su sa njim u sobi bili Marko Mitrović i Duško Martinović kojima je ispričao sve što se dogodilo.

- Bilo je prijetnji i od pritvorenika Sava Lipovine i Edmonda Mustafe za koje znam iz pouzdanih izvora iz zatvora da su drugovi sa Ulamom. Mitrović i Martinović su bili u sobi kada su mi sa kruga prijetili Ulama i Lipovina, ali nijesu bili kada je to uradio Mustafa. Martinović i Mitrović nijesu željeli da se miješaju jer su, kako su rekli, porodični ljudi i žele da se distanciraju– ispričao je Pavlović.

Advokat Anđelić prigovorio je juče iskazu Pavlovića, ističući da nije govorio istinu, te i da nije saopštio od koga je dobio informacije.

- Kako bi se provjerila istinitost Pavlovićevog iskaza, odbrana predlaže da se saslušaju Marko Mitrović i Duško Martinović, koji su se nalazili sa njim u sobi, koji su u drugom postupku povodom ovoga potpuno drugačije svjedočili– dodao je Anđelić.

I optuženi Ulama prigovorio je iskazu svjedoka, navodeći da je Pavlović sve izmislio.

- Ovo je cirkus i cijeli zatvor nađe jad od njega i njegovih drugova koji se takmiče ko će koga više da prijavi. Tokom šetnje Pavlović je sa prozora rekao ,,da će me nagrditi na sudu“ i ja sam ga tada opsovao - kazao je Ulama.

Tužilac Željko Tomković i zastupnica porodice Medin, advokatica Andrijana Razić nijesu imali primjedbe na iskaz svjedoka.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika