Crna hronika

Saslušan član Katnićevog obezbjeđenja

Jedan od članova obezbjeđenja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića saslušan je u svojstvu svjedoka u istrazi protiv grupe koja se tereti za pripremanje najtežih krivičnih djela, saznaje Pobjeda.
Saslušan član Katnićevog obezbjeđenja
Nova PobjedaIzvor

Nezvanično nam je saopšteno da je svjedok pred tužiteljkom Stojankom Radović saopštio saznanja o osumnjičenima koji se terete da su, između ostalog, planirali likvidaciju tužioca Katnića.

Saslušanje Katnićevog obezbjeđenja uslijedilo je nakon što je zaštićeni svjedok kodnog imena Jadranko Jonski detaljno ispričao svoju ulogu u kriminalnim grupama, koje se terete za najteža krivična djela, kao i uloge ostalih osumnjičenih.

Zaštićeni svjedok je naveo da je pratio kretanje specijalnog tužioca Katnića, posmatrao njegovu kuću u Klikovačama u blizini Danilovgrada sa obližnjeg brda, odakle je imao najbolji pregled.

Da je detaljno isplanirana likvidacija Katnića, zaštićeni svjedok ih je uvjerio kada je istražitelje odveo do kuće u Danilovgradu i prethodno im ispričao kako izgleda, kolika je bašta i koje su bile navike glavnog specijalnog tužioca.

Jonski je kazao da je za Katnićevu likvidaciju bilo predviđeno pola miliona eura i da su za praćenje angažovali njega i još dvije osobe koje su na spisku osumnjičenih u ovoj istrazi.

Jonski i još dvije osobe, kako je naveo, sastale su se sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem u Srbiji, u blizini jedne atraktivne turističke destinacije, gdje im je obećano– kako je tvrdio zaštićeni svjedok – da za sve likvidacije imaju na raspolaganju pet miliona eura.

Praćenje Katnića od njih je, prema svjedočenju zaštićenog svjedoka, tražio Ranko Radulović iz Nikšića, koji je označen kao vođa jedne od tri kriminalne grupe.

Ostale dvije kriminalne grupe, prema stavu tužilaštva, predvode Igor Vukotić iz Kotora i Erogen Brajović iz Skadra.

Svi oni, kako je ispričao zaštićeni svjedok, oformili su grupe kako bi mogli da likvidiraju one koji im se nađu na putu. Tako su na spisak za odstrijel dospjeli i visoki policijski funkcioneri i bivši službenici ANB, kao i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Zaštićeni svjedok otkrio je i da mu je Erogen Brajović platio da ubije Vjekoslava Lambulića i da su mu dvije osobe, čija imena je naveo, bile logistika.

On je detaljno ispričao kako je pokušao da ubije Lambulića, kojeg policija označava kao bezbjednosno interesantnu osobu.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika