Crna hronika

Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je dilovao heroin

Policija je uhapsila Podgoričinina P.R. (48) zbog sumnje da je dilovao heron. Tokom pretresa objekata koje koristi, policija je pronašla oko 283 grama supstance za koju se sumnja da je heroin.
Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je dilovao heroin
Portal AnalitikaIzvor

Policija je postupala na osnovu sumnje da je jedno lice duži period stavljalo u tzv. ulični promet opojnu drogu heroin, pa su izvršili pretrese na dvije lokacije koju koristi to lice, P.R. (48) iz Podgorice.

Pronađeno je i oduzeto ukupno 565 pakovanja sa supstancom za koju se sumnja da je opojna droga heroin bruto težine oko 283 grama. Osim toga pretresima su pronađeni i oduzeti 620 eura i 82 američka dolara za koje se sumnja da su stečeni prodajom droge, vaga za precizno mjerenje i tableta buprenorfina.

"Pretresi su naime izvršeni u vozilu P.R, VW Polo, koje je takođe oduzeto, kao i stanu koji je P.R. koristio. Oduzeta su i dva mobilna telefona koje je P.R, sumnja se, koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se P.R. duži period bavio stavljanjem u tzv. ulični promet opojne droge heroin, koji je nabavljao u većim količinama, kao i da je ovo lice imalo namjeru da 565 pakovanja heorina koji su pronađeni u njegovom vozilu i stanu takođe stavi u prodaju na tzv. uličnom nivou. P.R. će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oduzeta supstanca za koju se sumnja da je heroin i ostali predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja". kaže se u saopštenju. 

I Centar bezbjednosti Podgorica imao je uspješne aktivnosti na suzbijanju tzv. ulične prodaje droga. Interventa jedinica i drugi službenici CB Podgorica su prethodnih nekoliko dana vršili kontrole lica i vozila na području Podgorice i kod pet lica, N.V. (20), I.Dž. (38), N.R. (19), V.K. (46) i A.Đ (38), pronašli i oduzeli ukupno jedno veće pakovanje marihuane, tri manja pakovanja marihuane, tri pakovanja heroina, jedan tzv. džoint, dvije tablete i digitalnu vagu za precizno mjerenje. O oduzimanju supstanci za koje se sumnja da su droge obaviješten je nadležni tužilac.

Portal Analitika