Društvo

Katnić: Nikada nijesam optužio zvaničnu Moskvu za pokušaj terorizma

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je da nikada nije optužio zvaničnu Rusiju za pripremanje državnog udara u Crnoj Gori.
Katnić: Nikada nijesam optužio zvaničnu Moskvu za pokušaj terorizma
Portal AnalitikaIzvor

On je dodao da u tom kontekstu nije pominjao ni ruskog predsjednika Vladimira Putina, već djelove administracije, odnosno dvojicu službenika GRU.

“Nikad nisam optužio zvaničnu Moskvu. Ruska država je Majakovski, Ruska pravoslavna crkva, Boljšoj teatar i 150 miliona Rusa. Optužio sam pojedince, pripadnike SBB-a, agente GRU i pojedine Kozake. Ako je to zvanična Moskva, onda smo je optužili”,  rekao je Katnić u izjavi za Dan.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je optužbe da je ta zemlja umiješana u pokušaj državnog udara 2016. u Podgorici.

“Očigledno je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić odlučio da se priključi konkursu za najsmrtonosnije optužbe protiv Rusije. On već dvije godine aktivno traži neosporne dokaze takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici u oktobru 2016. godine, u kojoj su navodno učestvovali agenti ruske vojne obavještajne službe GRU. Kao što smo već u više navrata rekli, ruska strana snažno odbacuje bilo kakvu mogućnost zvaničnog učešća u ovim izmišljenim pokušajima da se izvede nezakonito djelo i vjeruje da su takve optužbe neosnovane i apsurdne”, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

 

 

Portal Analitika