Politika

Đurišić i Šukurica nemaju iskustva u izbornom procesu

Većina članova Administrativnog odbora nije prihvatila kandidature Žarka Đurišića i Amera Šukurice za predsjednika Državne izborne komisije, jer ni jedan ni drugi nemaju radnog iskustva na poslovima iz nadležnosti DIK-a.
Đurišić i Šukurica nemaju iskustva u izbornom procesu
PobjedaIzvor

- Nijedan od ovih kandidata nema iskustva u poslovima iz nadležnosti DIK-a. Jedan od kandidata čak nema iskustva ni u državnoj upravi. To nije relevantno, ali mislim da je važno da predsjednik Državne izborne komisije mora da ima iskustva u izbornom procesu. Zato neću podržati nijednog od ovih kandidata – kazala je članica odbora i poslanica Demokratske partije socijalista Marta Šćepanović.

USLOVI

Član odbora iz Socijaldemokratske partije, Raško Konjević, koji je bio i jedini preds t a v n i k o p o z i c i j e n a jučerašnjoj sjednici tog parlamentarnog radnog tijela, objasnio je kako oba kandidata ispunjavaju formalne uslove konkursa. - Biografija gospodina Đurišića ne može imati nikakve primjedbe. Uostalom, nigdje se ne traži da kandidat mora imati iskustva u državnoj upravi, već da bude neko iz pravne struke – rekao je Konjević.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja složio se da oba kandidata, koja su se prijavila na konkurs za izbor predsjednika DIK-a, imaju, kako je rekao, respektabilne radne biografije.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika