Crna hronika

Svjedok u noći ubistva sreo Mitrovića i suprugu

Svjedok Božidar Ratković kazao je juče u Višem sudu da je u noći između 26. i 27. septembra 2015. godine vidio Marka Mitrovića i njegovu suprugu na groblju kod Svetog Stefana.
Svjedok u noći ubistva sreo Mitrovića i suprugu
PobjedaIzvor

Mitrović je optužen da je 26. septembra 2015. godine na Paštrovačkoj gori ubio Jova Jovanovića.

Svjedok Ratković ispričao je da je sa Mitrovićem drug od kad mu se dogodila tragedija 2015. godine, te i da ga je često posjećivao predveče.

-Te noći uobičajno sam krenuo kod Mitrovića i primijetio sam ih kod groblja. Pitao sam da ih odvezem do kuće ali nijesu htjeli. Dopratio sam ih do manastira i razišli smo se kod trafostanice – kazao je Ratković.

Odgovarajući na pitanje sudije Predraga Tabaša, svjedok je naveo da je sa Jovanović bio u prijateljskim i poslovnim odnosima do momenta kada su imali razmirice.

-Nijesmo pričali posljednjih deset godina ali smo morali da se srijećemo. Dva puta sam bio kod ,,Pake“ kada je Jovo dolazio i srdačno smo razgovarali. Bio sam prisutan kod Adrovića kada je Mitrović bio u društvu sa nekim čovjekom Slobom i tada je došao Jovo. Taj susret mi je izgledao kao neki sastanak ali ne znam o čemu su pričali – ispričao je svjedok.

Mitrović je na ranijem pretresu kazao da psihički ne može više da izdrži pritvor i suđenje. On je ranije negirao ubistvo.

Prema navodima optužnice, on se tereti da je 26. septembra 2015. godine na Paštrovačkoj gori u vozilu ,,reno senik“umišljajno ubio Jovanovića ispalivši šest metaka u njega.

Mitrović je uhapšen u naselju Podličak. Suđenje se nastavlja 26. novembra za kada su zakazane završne riječi. 

Portal Analitika