Politika

Đukanović: Sudije ne smiju zloupotrebljavati moć i sprječavati politički dijalog

Šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović saopštio je danas da sudije ne smiju zloupotrebljavati moć i sprječavati politički dijalog.
Đukanović: Sudije ne smiju zloupotrebljavati moć i sprječavati politički dijalog
Portal AnalitikaIzvor

“Parlament je majka svih vlasti, kako sudske tako i izvršne, pa ću danas iskoristiti priliku da predsjedniku parlamenta saopštim da Skupština Crne Gore ne smije dozvoliti da neke sudije zloupotrebljavaju moć koju im je dao parlament tako što će određivati zatvorske sankcije poslanicima i sprečavati potrebni politički dijalog, naveo je Đukanović u pisanoj izjavi dostavljenom Portalu Analitika, reagujući na vijest da je moguće određivanje zatvorske kazne poslanicima Milanu Kneževiću i Nebojši  Medojeviću.

Baš ti, kako je dodao, koji se bave pitanjima prava i sloboda poslanika, nisu dostojni za vršenje sudske funkcije i naša je dužnost, kao predstavnika naroda, kao nosilaca suvereniteta ove zemlje da ih zaustavimo, kako ne bi u potpunosti iskompromitovali ovu časnu i važnu profesiju.

“ DF će postupiti odgovorno, na način što će zaštiti sebe ali će prvenstveno uvažiti interese građana Crne Gore. Ja ću u narednih par sati obavjestiti predsjednika Parlamenta da znamo za djelovanje ove opasne i iz inostranstva finansirane strukture u Crnoj Gori, koja ne želi dijalog a posebno ne mogućnost da u tom procesu dođe do promjene određenih zakona kao i dopune Ustava kako bi se uspostavio pogodan ambijent za održavanje fer i slobodnih izbora. Ova opasna grupacija želi samo prekonfiguraciju vlasti u sopstvenom interesu a za račun njihovog finansijera Soroša, koga je i predsjednik SAD-a Donald Tramp označio najvećim neprijateljem sloboda i civilizacijskih vrjednosti našeg svijeta. ”, naveo je između ostalog Đukanović.

Podsjetimo, vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici donijelo je odluku kojom je jednom od lidera Demokratskog fronta Milanu Kneževiću određena dvomjesečna kazna zatvora zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio da za 10.000 eura ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine,

Portal Analitika