Društvo

Irineja dočekali Amfilohije, Joanikije i “Noćni vukovi”

Patrijarh SPC Irinej  i patrijarh antiohijski Jovan X doputovali su oko 10h u Podgoricu, a na podgoričkom aerodromu su ih dočekali mitropolit Amfilohije i episkop Joanikije sa sveštenstvom.

Irineja dočekali Amfilohije, Joanikije i “Noćni vukovi”
Portal AnalitikaIzvor

“Na podgoričkom aerodromu visokog gosta dočekao je Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski  Amfilohije i Episkop budimljansko- nikšićki Joanikije sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske”, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

Portal "Standard"je javio da su visoke goste dočekali i predstavnici bajkerske organizacija “Noćni vukovi”, bliski ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

U 11 časova u Cetinjskom manastiru će biti služena svečana doksologija, nakon koje će Amfilohije izgovoriti pozdravno slovo, a visoki gost patrijarašku besjedu.

Patrijarh Jovan će potom posjetiti manastir Ostrog, a zatim i saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gdje će mu u 16 časova takođe biti priređen svečani doček.

“Današnja posjeta Patrijarha antiohijskog i svega Istoka g. Jovan X nije prva posjeta jednog antiohijskog Patrijarha Crnoj Gori, ali jeste prva Njegovog Blaženstva g. Jovana. Za vrijeme kralja Nikole u Crnu Goru je dolazio antiohijski Patrijarh o čemu svjedoči i ikona koju je tada poklonio Mitropolitu Mitrofanu Banu, a koja će danas biti iznijeta na cjelivanje tokom svečanog dočeka i doksologije u Cetinjskom u manastiru”, kaže se u saopštenju Mitropolije.

U Podgoricu su sa predstojateljima dviju Crkava doputovali i gospoda Episkopi šumadijski Jovan i valjevski Milutin.

Nešto prije 11h Patrijarh antiohijski i cijelog Istoka Jovan X i patrijarh srpski Irinej stigli su na Cetinje.

cetinje

Foto: Mitropolija.me, RTCG

Portal Analitika