Fudbal

Goleada u Viljnusu! Ubjedljiva pobjeda CRNE GORE! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Viljnusu selekciju Litvanije 4:1, u utakmici četvrtog kola Lige nacija. 
Bta.bg
Bta.bg
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski fudbaleri dobili su i prvi međusobni duel u Podgorici (2:0). U dosadašnjem dijelu takmičenja u četvrtoj grupi Lige C upisali su i remi sa Rumunijom u Ploeštiju (0:0) i poraz od Srbije pod Goricom (2:0). 

Crnogorska selekcija, koja je u Viljnusu igrala značajno oslabljena, povela je golom Stefana Mugoše u desetom minutu. On je iskoristio odlično dodavanje Marka Vešovića i savladao litvanskog golmana Ernestasa Šetkusa.

Na 2:0 povisio je Boris Kopitović u 36. minutu. Štoper Čukaričkog je, nakon kornera Vladimira  Jovovića i Mugošinog prebacivanja glavom na drugu stativu, zakucao loptu u mrežu. To je njegov prvi gol u dresu nacionalnog tima.

Mugoša je bio strijelac trećeg kola u 45. minutu, koji je dosuđen zbog igranja rukom Linasa Klimavičijusa. Rezervista Darko Zorić doveo je crnogorsku selekciju do vođstva od 4:0 u 86. minutu.

Konačan rezultat postavio je, dva mnuta kasnije, efektnim Rolandas Paravikas.

Srbija je, poslije četiri odigrana kola, prva na tabeli sa osam bodova. Crna Gora je druga sa sedam, bod manje ima trećeplasirana Rumunija, dok je Litvanija bez bodova.

Do kraja grupne faze takmičenja crnogorsku selekciju očekuju dueli sa Srbijom u Beogradu (17. novembra) i Rumunijom u Podgorici (20. novembra). 

 

LITVANIJA – CRNA GORA 1:4 (Mugoša 10,45; Kopitović 36; Zorić 86 - Paravikas 87)

 

Kapitensku traku u odsustvu Jovetića, zadužio je štoper Marko Simić.

Napad Crne Gore predvodi Stefan Mugoša koji je dobio prednost u odnosu na Fatosa Bećiraja.

 

Stadion: LFF, Viljnus
Sudija: Robert Šergenhofer (Austrija)

LITVANIJA: Šetkus – Baravikas, Januševskis, Klimavičijus, Borovskij – Slivka, Vorobjovas, Žulpa – Novikovas, Černič – Valskis.

CRNA GORA: Petković – Stojković, Kopitović, Simić, Tomašević – Kosović, Šćekić – Vešović, Jovović, Ivanić – Mugoša.

fscg

TOK MEČA:

1' Počeo je meč u Viljnusu. Na tribinama se nalazi i par desetina navijača Crne Gore. Inače, skromna posjeta na LFF stadionu.

10' GOOOOLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Crna Gora vodi, Stefan Mugoša je strijelac. Nakon polukontre na asistenciju Marka Vešovića, Mugoša postiže gol iskosa sa desne strane.

14' Velika šansa - Jovović je izveo korner, Simić blago skrenuo loptu glavom, nakon čega je Kopitović bio u šansi koju ne koristi

17' Korner Jovovića. Gužva na ivici peterca, lopta je išla ka mreži, ali je s crte intervenisao defanzivac Baravikas i otklonio opasnost

27' Vešović u šansi, dribla, oboren u kaznenom prostoru od strane Borovskija, ali sudija ne svira penal! Sporna situacija!

33' Žuti karton za Vešovića zbog prigovora, sudija nije svirao faul nad njim u prethodnoj akciji

36' GOOOLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!! Boris Kopitović povećava prednost Crne Gore na 2-0!!!!!!!!!!!!!!!!! To je ujedno njegov prvijenac u dresu crnogorske reprezentacije. Nakon kornera koji je izveo Jovović, lopta stiže do Mugoše koji je glavom prebacuje na drugu stativu do Kopitovića koji je spušta u mrežu za veliko vođstvo CG!!!!!

45' Penal za Crnu Goru! Klimavičijus je igrao rukom u šesnaestercu nakon kontre Mugoše i sudija svira kazneni udarac za CG!

45'+1 GOOOOLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drugi pogodak Stefana Mugoše koji ovog puta s bijele tačke trese protivničku mrežu za ubjedljivih 3-0 za CRNU GORU!!!!!!!!!!!!! 

litvacg

* * * * *

LITVANIJA - CRNA GORA 0:3 (POLUVRIJEME)

* * * * *

46' Utakmica je nastavljena

47' Vešovića ruši Borovskij na ivici kaznenog prostora 

49' Mugoša iz prekida, lopta završava pored protivničkog gola

52' Novikovas je zaprijetio ali je Petković siguran na golu - prvi ozbiljniji pokušaj domaćina

56' Zorić ulazi u igru umjesto Vešovića koji je odradio dosta posla 

70' Slivka ne kažnjava neopreznost Kosovića. Petković brani opasan šut veziste Litvanaca

74' Umalo Litvanci da daju gol. Valskis se izborio prostor ispred našeg gola, ali se nije snašao, opet brani Petković.

77' Šansa za Crnu Goru - Simić je snažno šutirao nogom nakon ubacivanja iz kornera, Šetkus odlično interveniše

79' Posljednja izmjena kod Litvanaca - Kazlauskas mijenja Valskisa

84' Borovskij natrčava, ali njegov pokušaj izblokiran

86' GOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bećiraj asistira Darku Zoriću koji šalje loptu u protivničku mrežu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

87' GOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Litvanija upisuje počasni gol na utakmici!!!!! Strijelac Paravikas

KRAJ!!!!!!!! POBJEDA CRNE GORE!!!!!!!!

Portal Analitika