Fudbal

Mamić preuzima veliki klub

Donedavni Dinamov zvaničnik, Zdravko Mamić, polako i na mala vrata ulazi u fudbalski klub Široki Brijeg, no sigurna potvrda je sve vrijeme do sada bila u nekoj vrsti tajnosti.
Mamić preuzima veliki klub
http://sportske.baIzvor

Naime, kako portal SirokiBrijeg.info saznaje iz krugova bliskih Zdravku Mamiću, kao i zvaničnika NK Široki Brijeg, neke stvari će se od 2019. godine promijeniti što se tiče ulaska u novu eru ovog uspješnog sportskog kolektiva.

Zdravko Mamić je biznismen koji živi fudbal, koji zna prepoznati gdje ima love, a treba mu priznati kako je dobro zna i “oploditi”. Nekoliko takvih “oplodnji” ga je koštalo u susjednoj Hrvatskoj presude na šest i po godina zatvorske kazne zbog izvlačenja 116 miliona kuna (preko 30 miliona KM) iz zagrebačkog kluba Dinamo putem transfera igrača.

Nekoliko dana prije izricanja presude sklonio se donekle u sigurnu oazu na području Bosne i Hercegovine (Međugorje), od kada i dalje prati uspjehe svoga Dinama na fudbalskim terenima, a usput traži nastavak svog preduzetništva u onome što najbolje zna, a to je u sportskim klubovima na ovim područjima i izgleda kako ga je našao.

Navijači Širokog Brijega, popularni Škripari, nijesu bili za dolazak Mamića u klub, ali čini se kako je to gotova stvar i kako će popularni Maminjo voditi glavnu riječ na Pecari.

Radiosarajevo.ba, iz izvora bliskih fudbalskom klubu Široki Brijeg, saznaje da je ulazak Zdravka Mamića u tim s Pecare skoro pa gotova stvar.

“S vremenom će se pomiriti i navijači kada vide da Mamić klubu počinje donositi trofeje, kakav je bio njegov slučaj s Dinamom, koji danas više nego uspješno igra u Evropskoj ligi. Dinamo je možda, zahvaljujući Zdravku, i najorganiziraniji klub na prostoru bivše Jugoslavije”, kaže izvor iz NK Široki Brijeg za Radiosarajevo.ba, koji je dodao da Mamić redovno na Pecari prati mečeve NK Širokog Brijega kada igra na domaćem terenu.

Portal Analitika