Društvo

Irinej će moći da uđe sjutra u Crnu Goru

Srpski patrijarh Irinej će bez problema moći da uđe sjutra u Crnu Goru, nezvanično saznaje Portal Analitika.
Irinej će moći da uđe sjutra u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori saopštila je da će srpski patrijarh Irinej sjutra doputovati u Crnu Goru, ali, pojedini mediji su jutros objavili da će njemu na granici biti zabranjen ulazak .

Iz SPC su naveli da će on doći sa patrijarhom antiohijskim i cijelog Istoka Jovanom X.

U pratnji patrijarha Jovana biće arhijereji Antiohijske patrijaršije, mitropolit akarski Vasilije i mitropolit njujorški i cijele Sjeverne Amerike Josif. U pratnji patrijarha Irineja biće mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije – naveli su u saopštenju. Istakli su da će dočeku prisustvovati i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, episkop pakračko-slavonski Jovan, episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije, episkop dioklijski Metodije i umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije.

U 11 časova u Cetinjskom manastiru će biti služena svečana doksologija, nakon koje će arhiepiskop cetinjski, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izgovoriti pozdravno slovo, a visoki gost patrijarašku besjedu. Predstojatelj Antiohijske pravoslavne crkve posjetiće Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici u 16 časova, gdje će mu takođe biti priređen svečani doček – saopštili su iz SPC.

Portal Analitika