Društvo

U Norvešku ide 33 pripadnika VCG

Procijenjeni troškovi za učešće do 40 pripadnika Vojske Crne Gore na NATO vojnoj vježbi ,,Spoj trozupca 2018“ (,,Trident Juncture 2018“) u Norveškoj iznosiće 120.000 eura. 
U Norvešku ide 33 pripadnika VCG
PobjedaIzvor

To je navedeno u sporazumu o zaključivanju Tehničkog sporazuma između Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva odbrane Republike Slovenije o logističkoj podršci učešća na vježbi. Ova sredstva su, dodaje se u dokumentu, obezbijeđena u okviru sredstava opredijeljenih Ministarstvu odbrane Crne Gore izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu

- U skladu sa članom 4b Zakona o upotrebi jedinica Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama i učešću pripadnika civilne zaštite, policije i zaposlenih u organima državne uprave u mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu i odobrenim Planom međunarodnih vježbi pripadnika Vojske Crne Gore u 2018. godini, ministar odbrane odobrio je učešće do 40 pripadnika Vojske Crne Gore na vježbi ,,Spoj trozupca 2018“ (TRJE 18).

Pored Vojske Crne Gore, na vježbi će učestvovati oružane snage iz više članica NATO i partnerskih država, kao i formacije Oružanih snaga SAD, stacioniranih u Evropi - navodi se u ovoj odluci.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da će u Norvešku ići 33 pripadnika VCG.

 

Portal Analitika