Politika

SNP: Policija da ne zadire u ljudska prava i slobode

Večerašnji duel fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Srbije trebao bi biti praznik sporta i demonstracija bratstva i bliskosti ove dvije selekcije.To su sinoć potvrdili i igrači obije selekcije, družeći se u Podgorici. Ovaj meč nikako ne bi smio biti događaj koji će stvarati tenzije i sukobe po bilo kom osnovu, saopšteno je iz SNP-a.
SNP: Policija da ne zadire u ljudska prava i slobode
Portal AnalitikaIzvor

“Akcija crnogorske policije koja minulih dana demonstrira strogoću nad običnim ljubiteljima fudbala, ne ide u prilog tome. Pozivanje navijača Srbije koji žive u Crnoj Gori, u policijske prostorije, i nuđenje unaprijed pripremljene izjave da neće ići na utakmicu, predstavlja  grubo kršenje ljudskih prava i sloboda. To se radi i sa momcima koji imaju primjerne građanske biografije, ali se izjašnjavaju kao Srbi.  SNP CG smatra da se silom ne može natjerati niko da  navija za ovu ili onu sportsku ekipu”, ističe se u saopštenju SNP-a.

Poručili su službenicima Uprave policije da budu profesionalci. 

“Imate vi dosta posla koji vas čeka u obračunu sa kriminalcima, čuvajte red i mir, ali ne zadirite u ljudska prava i slobode. Pustite da sportisti i ljubitelji fudbala izađu sa ove utakmice puni  lijepih i pozitivnih emocija, a ne gorčine”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika