Fudbal

Dvije osobe iz CG pod sumnjom zbog namještanja utakmica u Belgiji

Veliki korupcijski skandal pogodio je danas belgijski fudbal, pošto su vlasti izvršile 57 racija u zemlji i širom Evrope u sklopu istrage o finansijskim prevarama i namještanju utakmica. 
Dvije osobe iz CG pod sumnjom zbog namještanja utakmica u Belgiji
Portal AnalitikaIzvor

Belgijsko savezno tužilaštvo je saopštilo da su 44 racije izvršene u zemlji, a još 13 u Francuskoj, Luksemburgu, na Kipru, u Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji. Pod sumnjom su i dvije osobe u Crnoj Gori.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je dugogodišnja istraga pokazala da ima dokaze o "sumnjivim finansijskim operacijama" sportskih menadžera i indicije na "mogući uticaj na utakmice" tokom prošle sezone.

Prema navodima lokalnih medija, među osobama koje su privedene su poznati belgijski menadžer Modji Bajat, trener fudbalskog kluba Briž Ivan Leko, kao i bivši čelnik Anderlehta.

Belgijski mediji su prenijeli i da je među privedenima i srpski menadžer Dejan Veljković.

Srpska policija zaplijenila 800.000 eura za koje se sumnja da potiču od transfera fudbalera u Belgiji

Na šest lokacija u Beogradu i Nišu policija je zaplijenila 800.000 eura za koje se sumnja da potiču od pranja novca koji je stečen malverzacijom transfera fudbalera u Belgiji, saopštilo je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako se navodi u saopštenju, na saslušanju su državljani Srbije koji su osumnjičeni da su pokušali da operu novac u Srbiji.

Portal Analitika