Košarka

Pjaniđani: Morača poseban izazov

Simone Pjaniđani, trener Armani Milana, prvog rivala Budućnost Volija u Evroligi bio je akter posljednjeg trijumfa crnogorskog kluba u “Morači u evropskoj eliti.
Pjaniđani: Morača poseban izazov
Pobjeda/ArenaIzvor

Kada je Budućnost u sezoni 2002-2003 pobijedila Sijenu 91:75 u grupnoj fazi, Pjaniđani je bio prvi asistent na kiupi tadašnjeg italijanskog šampiona. Sijena se na samom kraju takmičenja žestoko revanširaia već demotivisanim Podgoričanima 112:49. Italijanski trener dobro pamti te mečeve.

“Moramo dobro obratiti pažnju na to da nas u petak čeka zaista žestoka atmosfera u Podgorici. Odlično znamo koliko je teško igrati tamo, na sličan način na koji je to bilo prošle godine u Beogradu. Moramo da pokažemo da ‘odrastamo’ kao ekipa u odnosu na prošlu sezonu. A to znači da smo spremni i mentalno jaki da pobijedimo i u takvom okruženju”, rekao je Pjaniđani juče uoči treninga u Milanu.

Njegov Armani biće favorit u petak protiv Budućnost Volija. Ekipa je prošle sedmice startovala Seriju A lakom pobjedom nad Brindizijem. Pjaniđani iza sebe ima već šest evroligaških sezona kao prvi trener. Čini se da je ove sezone bolje uklopio sastav, a bekovska linija sa Majkom Džejmsom i Nemanjom Nedovićem djeluje moćno.

“Gledaju nas svi kao napadački tim, a ovaj meč će vjerujem odlučiti odbrana. Prošle sezone smo bili među ekipama koje su primale najviše poena u Evroligi i vjerujem da se to neće ponoviti. Moramo biti spremni i na tešku, uzbudljivu završnicu. Sve to je proces učenja, čeka nas mnogo teških utakmica, a ovo je prva među njima”, dodao je Pjaniđani.

Italijanski mediji spekulišu da je ključna prednost Armanija u duelu sa Budućnost Volijem potencijalno visina na poziciji niskog krila. Tako se kao veliki aduti za ovaj meč navode krila Kuzminskas i Micov, koji je četiri sezone igrao u podgoričkom timu. Ističe se da će izuzetno važna biti tranzicija preko bekova Džejmsa i Dela Valea.

Armani će već naredne sedmice ugostiti Real Madrid, pa gostovati Olimpijakosu. Zbog toga se insistira na što boljoj formi već na startu Evrolige. Trostruki prvak Evrope želi bolja izdanja nego prošle sezone u eliti, pa je ekipa Pjaniđanija već pod blagim pritiskom uloge favorita u Podgorici.

Portal Analitika