Crna hronika

Mugoša: Branka Milić urušava ugled i dostojanstvo suda

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. godine, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici.
Mugoša: Branka Milić urušava ugled i dostojanstvo suda
Portal AnalitikaIzvor

TOK SUĐENJA:

9:40 Suđenje će se nastaviti sjutra u devet sati

9:39 Predsjedavajuća sutkinja Mugoša kazala je da je kućnim redom Višeg suda izričito predviđeno kako se stranke mogu obući prilikom prisustva, te da optužena Milić Branka nije ispoštovala to pravilo.

''Po nalaženju ovog vijeća optužena Milić Branka je neprigladno obučena jer nije dozvoljeno oblačenje sa obilježjima na odjeći ili natpisima jer se na taj način urušava ugled i dostojanstvo suda. Ovo vijeće nalazi da se današnji pretres ne može nastaviti jer ovo vijeće neće dozvoliti ni kršenje kućnog reda ni poštovanje i ugled ovog suda'', kazala je Mugoša.

9:38 Suđenje se nastavlja.

9:22 Vijeće je dalo kratku pauzu radi konsultacija.

9:10 Suđenje se nastavlja pregledom komunikacija. Pregled predlaže tužilac Saša Čađenović.

9:05 Sutkinja Mugoša je konstatovala prisustvo optuženih, odbrane i tužilaštva.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov (Širokov) i Vladimir Popov, kojima se, kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću, sudi u odsustvu.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpski državljani/ke Dragan Maksić, Milan Dušić, Srboljub Đorđević, Branka Milić i Kristina Hristić.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića je odvojen.

Portal Analitika