Crna hronika

Tužilaštvo traži novo psihijatrijsko vještačenje Čogurića

Tužilac Veselin Vučković juče je u Apelacionom sudu tražio da se sasluša vještak balističke struke i obavi novo psihijatrijsko vještačenje Mašana Čogurića, koji se tereti za dvostruko ubistvo braće Danijela i Davorina Ćulafića. 
Tužilaštvo traži novo psihijatrijsko vještačenje Čogurića
PobjedaIzvor

Sa druge strane, branilac Čogurića, advokat Danilo Mićović, smatra da se radi o bespredmetnim prijedlozima. On je pojasnio da ne vidi svrhu ponavljanja vještačenja ,,jer je neko nezadovoljan prethodnim“.

- Protivim se predloženim dokazima jer su nalazi vještaka sveobuhvatni - kazao je advokat Mićović.

Vijeće Apelacionog suda kojim predsjedava sudija Ratko Ćupić će o ovim prijedlozima odlučiti na sljedećem ročištu.

Sudija Milić Međedović prethodno je formalno konstatovao sve prezentovane dokaze pred prvostepenim sudom, iznio bitnu sadržinu prvostepene presude, pročitao žalbe kao i odgovore na njih i iskaze ranije saslušanih svjedoka.

Čoguriću se sudi pred Apelacionim sudom nakon dvije ukinute presude Višeg suda u Podgorici koji je oba puta osuđen na 13 i po godina zatvora za teško ubistvo braće Ćulafić, u prekoračenju granica nužne odbrane, u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

To rješenje je ukinuto i konstatovano je da prvostepeni sud nije razjasnio činjenicu - da li je Čogurić bio napadnut.

Predstavnik oštećene porodice, Borislav Ćulafić, otac ubijene braće, ranije je tražio izuzeće sudija Višeg suda koji su sudili u ovom procesu i optužio tužioca da ima krunsku ulogu ,,u suđenju koje je farsa“. On je kazao da je svjedočenje Edina Kolašinca bilo u režiji odbrane, tvrdeći da je neko iz policije na mjestu ubistva podmetnuo metalni boks i pomjerao tijelo njegovog sina Danijela. On tvrdi i da je njegov sin ,,ovjeren“, što je vještak odbacio.

Sa druge strane, optuženi Čogurić je prilikom davanja završnih riječi oba puta izrazio kajanje, navodeći da mu je jako teško da živi sa teretom tragedije koja se dogodila februara 2014. godine.

Prema optužnici, Čogurić je 15. februara 2014. godine sa umišljajem ubio braću Ćulafić, usmrtivši ih sa tri hica iz revolvera. Sa dva hica u glavu i grudni koš ubio je Danijela, dok je jedan hitac ispalio u Davorina.

Jedan od hitaca koji su pogodili Ćulafiće nastavio je putanju i ranio Ernu Baković u desnu nadlakticu, nanoseći joj lakšu povredu.

Sljedeće suđenje zakazano je za 12. novembar.

Portal Analitika