Crna hronika

Vještak da se izjasni gdje su bili Ulama i Mijović

Vijeće sutkinje Vesne Moštrokol tražilo je juče na suđenju optuženima za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina dopunu nalaza vještaka za telekomunikacije, pa je proces odgođen za 16. oktobar.
Sa privođenja Ulame
Sa privođenja Ulame
PobjedaIzvor

Za ubistvo Medina sudi se Vladimiru Ulami i Darku Mijoviću, dok je Bogdan Milić optužen da im je pomogao nakon počinjenog krivičnog djela.

Sutkinja Moštrokol tražila ja da vještak na osnovu baznih stanica utvrdi kojim putem je Medin išao od Petrovca prema Virpazaru, zatim, gdje su se nalazili korisnici brojeva koji su, prema stavu Tužilaštva, koristili Ulama i Mijović, kao i da se na osnovu komunikacija utvrdi gdje je bio Medin.

Takođe, vijeće je tražilo da vještak utvrdi gdje se nalazio Ulama kada je razgovarao sa Mijovićem. Vijeće je saopštilo da će na narednom pretresu u svojstvu svjedoka saslušati pritvorenika Iliju Pavlovića, njegovu djevojku i majku.

Tužilac Željko Tomković na ranijem pretresu tražio je saslušanje Pavlovića, kako bi se izjasnio što mu je Vladimir Ulama ispričao o nestanku Medina.

Prema navodima optužnice, Ulama i Mijović se terete da su ubili Medina, čiji je nestanak prijavljen 8. jula 2016. godine.

Portal Analitika