Košarka

Zagorac pogurao Partizan do trijumfa protiv Zenita

Košarkaši Partizana ostvarili su večeras prvu pobjedu u Evrokupu, pošto su u Beogradu slavili protiv Zenita iz Sankt Peterburga sa 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17) u drugom kolu Grupe C.
Zagorac pogurao Partizan do trijumfa protiv Zenita
Portal AnalitikaIzvor

Partizan je do pobjede predvodio Rade Zagorac sa 16 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Džok Lendl takođe ubacio 16 poena, uz pet uhvaćenih lopti.

S druge strane, najefikasniji igrač utakmice bio je Džerod Jutof sa 25 poena, a Dželon Rejnolds ubacio je 16.

Partizan i Zenit poslije dvije odigrane utakmice imaju po pobjedu i poraz.

Partizan je utakmicu otvorio poenima Marinkovića sa linije za slobodna bacanja, ali je potom uslijedilo skoro dva minuta „praznog hoda” crno-belih. Zenit je napravio seriju 10:0, ali je Partizan uzvratio serijom koju je zakucavanjem završio Zagorac (8:10).

Zenit je nakon toga ponovo stigao do prednosti od osam poena, ali je Partizan krajem prve i početkom druge četvrtine uspio da se vrati u meč.

Trojkom Marinkovića, domaća ekipa je na početku druge četvrtine stigla do vođstva (26:24), prvog od početka meča, ali je uslijedio još jedan pad u igri crno-belih koji je Zenit iskoristio, pa je do kraja prvog poluvremena održavao prednost.

Izabranici Nenada Čanka su mnogo bolje počeli drugo poluvrijeme, predvođeni Zagorcem su stigli do osam poena prednosti (63:55) tri i po minuta prije kraja treće dionice. Nekoliko propuštenih napada Partizana vratilo je utakmicu u egal, pa se na poslednji odmor otišlo neriješenim rezultatom (65:65).

U neizvjesnoj četvrtoj četvrtini igralo se koš za koš, nijedna ekipa nije uspjevala da se više odlijepi, sve do minut i po prije kraja kada je Partizan poslije trojke Sija i poena Gagića stigao do velikih plus sedam - 85:78.

Crno-beli su nošeni podrškom oko 6.000 navijača sačuvali vođstvo do kraja za prvu pobjedu u Evrokupu ove sezone.

Portal Analitika