Crna hronika

Uhapšeno 14 članova Pink Pantera, uglavnom Crnogoraca i Srba

Austrijska, švajcarska i njemačka policija udruženim snagama uspjeli su da razbiju kriminalnu grupu koja pripada poznatim Pink Panterima i uhapsi 14 članova, uglavnom Crnogoraca i Srba, odgovornih za više spektakuranih pljački.
Uhapšeno 14 članova Pink Pantera, uglavnom Crnogoraca i Srba
S.G.
S.G.Autor
Portal Standard/Portal AnalitikaIzvor

Pljačke su se dogodile u periodu od 2016. do aprila ove godine na teritoriji ove tri države, a procijenjena vrijednost ukradenih skupocjenih predmeta iznosi oko sedam miliona eura, saopšteno je danas tokom konferencije za medije održane u Beču.

Kako je precizirano, radi se pljačkašima iz Crne Gore i Srbije, a njihovo hapšenje je okarakterisano kao veliki uspjeh međunarodne policijske saradnje.

Hapšenje je izvedeno u saradnji sa Interpolom, policijom Austrije, Švajcarske, Njemačke, zajedno sa mađarskom i srpskom policijom koje su i doprinijele uspješnosti ove operacije.

Kako su podsjetili, u aprilu ove godine uhapšeno je četvoro razbojnika koji su opljačkali zlataru u gradu Samnaun na granici između Švajcarske i Austrije. Tom prilikom ukradene su dragocjenosti vrijedne više od tri miliona švajcarskih franaka.

Dan kasnije policija je uhapsila četvoro od petoro pljačkaša. Jedan od njih je već bio optužen za sličnu pljačku u austrijskom gradu Amsteten.

Dva mjeseca ranije još četiri pripadnika ove grupe lišena su slobode u švajcarskom kantonu Ticino, zbog sumnje da su autori više pljački u mjestu Lugano. Nakon hapšenja četvorica pljačkaša su namjerno poslata u četiri različita zatvora i u toku je postupak protiv njih.

Portal Analitika