Fudbal

Simić: Reprezentacija Crne Gore može sa svima

Fudbalska reprezentacija Crne Gore mnogo puta pokazala je da zna da igra sa svima, da respektuje rivala, ali da pred svojim navijačima ide na pobjedu, kazao je štoper Marko Simić.
Simić: Reprezentacija Crne Gore može sa svima
FSCG/Portal AnalitikaIzvor

On je, uoči duela sa Srbijom u Ligi nacija, kazao da je sa sportske strane gledano ta utakmica kao i svaka druga, za bodove.

“Igramo kući protiv kvaltetne reprezentacije. Svi znamo njene kvalitete, trudićemo se da iskoristimo njihove slabosti. Igramo kući, idemo na pobjedu”, rekao je Simić na brifingu u trening kampu Fudbalskog saveza.

On je naglasio da se crnogorski fudbaleri za taj duel pripremaju kao za svaki drugi.

“Srbija ili bilo koja druga reprezentacija mi se spremamo isto. Trudićemo se da pokažemo šta znamo, da nametnemo svoju igru. Pokazali smo da možemoda igramo sa svima”.kazao je Simić.

On je komentarišući odustvo Stefana Savića, kazao da to nije ništa novo i da se ne sjeća da je od kada je u reprezentaciji ona bila kompletna.

“Navikli smo na poteškoće, povrede i odsustva igrača. Imamo tim koji smo gradili, imamo dobru atmosferu i daćemo svoj maksimum. Prednost Crne Gore može biti publika, domaći teren i dobra atmosfera. Imamo dobre igrače i dobre posljednje partije”, kazao je Simić.

On je, odgovaraući na pitanju da li je Srbija na papiru jača i da li ima blagu prednost, kazao je da će teren dati odgovor, navodeći da će to biti duel 11 na 11.

“Ko zaista bude bolji pobijediće. Mi ćemo postarati da demantujemo papir”, kazao je Simić.

On je kazao da dolazak kapitena Stevana Jovetića mnogo znači, navodeći da psihički lakše igraju kada je sa njima na terenu.

Simić je istakao da Srbija ima veliki fond igrača i da se odsustvo nekih igrača neće osjetiti.

Crnogorski fudbaleri na startu novoformiranog takmičenja igrali su u Pleoštiju sa Rumunijom 0:0, dok su protiv Litvanije u Podgorici slavili 2:0.

Prema propozicijama, pobjednici četiri grupe C lige plasiraće se u plej-of, iz kojeg će najbolja selekcija izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

 

Portal Analitika