Abiznis

Đukanović: Crna Gora ide nepokolebljivo dalje putem svoje evropeizacije

Crna Gora ide nepokolebljivo dalje putem svoje evropeizacije. Uspjeli smo da krenemo ka evropskoj luci. Crna Gora nezaustavljivo stremi evrospkom sistemu vrijednosti. Svjesni smo da je danas konfuzija u evropskoj politici posebno u dijelu proširenja”,  poručio je predsjednik države Crne Gore Milo Đukanović na skupu u Milanu “Poslovati sa Crnom Gorom”, koji je organizovan povodom izlaska iz štampe istoimene knjige počasne konzulice Crne Gore Dolly Predović, u kojoj su sadržane informacije o investicionim potencijalima naše zemlje kroz statističke podatke i intervjue s preduzetnicima i političarima.
Đukanović: Crna Gora ide nepokolebljivo dalje putem svoje evropeizacije
Portal AnalitikaIzvor

On je naglasio da je Crna Gora u prethodnih 12 godina od obnove nezavisnosti imala jasnu viziju koju je realizovala.

“Mi želimo Crnu Goru zasnovanu na tržišnoj ekonomiji i vladavini prava i biće nam drago ako Evropa sačuva svoju viziju. Nema dileme niti bi smjelo da je bude za zemlje Balkana. Balkan je propustio toliko šansi da je potrošio alternative. Integracija Balkana je drugo ime za njegovu stabilnost”, rekao je Đukanović.

milano-001

Prema njegovim riječima ujedinjena Evropa, jedino tako, može da sačuva performanse konkurentnosti.

“Crna Gora nepokolebljivo ide dalje putem svoje evropeizacije”, naglasio je Đukanović.

On je posebno naglasio da je Balkan propustio toliko svojih šansi, da je potrošio svoje alternative u prošlosti.

“Intergacija Balkana je drugo ime za balkansku stabilnost”, poručio je on.

milano-004

Na panelu su govorili italijanski investitori, bankari i preduzetnici kao i najviši predstavnici Univerziteta Boconi iz Milana i italijanske Konfindustrije.

Tokom skupa prezentovani su crnogorski najuspješniji investicioni projekti u turizmu, Porto Montenegro, Porto Novi i Luštica bay.

 

Portal Analitika