Muzika

Crna Gora će učestvovati na Eurosongu u Tel Avivu

Radio-televizija Crne Gore (RTCG), kao članica Evropske radio-difuzne unije (EBU), učestvovaće na Eurosongu koji će se u maju naredne godine održati u Tel Avivu.
Crna Gora će učestvovati na Eurosongu u Tel Avivu
rtcgIzvor

“Odlukom da se priključi evropvizijskom karavanu i pošalje crnogorskog predstavnika na najprestižnije muzičko takmičenje na svijetu, RTCG koristi svoje pravo i obavezu da afirmiše domaće autore i stvaraoce, vrijednosti i kulturu i da promoviše svoju temlju pred više od 200 miliona gledalaca”, saopštila je Služba za odnose s javnošću RTCG.

Navode da će način na koji će se birati autori i izvođači, koji će predstavljati Crnu Goru na Eurosongu, biti u skladu sa programskim potrebama i internim procedurama RTCG-a.

“Nacionalni javni servis će istrajavati na transparentnosti, otvorenosti procesa i blagovremenoj informisanosti naših gledalaca”, navodi se u saopštenju.

Podsjećanja radi, Crnu Goru je prošle godine na Eurosongu predstavljao Vanja Radovanović s numerom “Inje”, sa kojom nije uspio da se plasira u finale ovog muzičkog takmičenja.

Portal Analitika