Crna hronika

Kontrola optužnice protiv Vukadinovića 24. oktobra u Višem sudu

Kontrola optužnice protiv devetnaestočlane grupe koju je organizovao Janko Vukadinović i koja je odgovorna za dvostruko ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta u podgoričkom lokalu „Forum“ u centru zakazana je za 24. oktobar u Višem sudu, potvrdio je advokat Damir Lekić.
Kontrola optužnice protiv Vukadinovića 24. oktobra u Višem sudu
Bojana Robović
Bojana RobovićAutor
Nova PobjedaIzvor

Odbjegli Marko Jovanović označen je kao direktni počinilac zločina.

Prema navodima optužnice, Janko Vukadinović se osim za stvaranje kriminalne organizacije, sumnjiči za teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, produženo krivično djelo neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet droge.

Ostalih 17 osumnjičenih se terete između ostalog za stvaranje kriminalne organizacije, ali ne i za učešće u ubistvu.

Optužnicom su obuhvaćeni odbjegli Marko Jovanović, koji je prema prikupljenim dokazima direktni izvršilac likvidacije Šakovića i Jovanovića, braća Janko i Predrag Vukadinović, Dragoljub Ćetković, Kristina Brnović, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Đurađ Lončar, Miloš Božović, Smail Lekić, Arnel Mandić, Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Željko Đukić, Drago Vukčević, maloljetni A. D., Marko Rnković i Filip Sekulić.

Grupa se tereti za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti i razbojništvo.

Stvaranje kriminalne organizacije stavlja se na teret i Lidiji Bulatović, Đurađu Lončaru, Predragu Vukadinoviću i Dragoljubu Ćetkoviću, ali se njih četvoro ne terete i za učešće u ubistvu.

Tomu Oroviću se na teret stavlja i krivično djelo razbojništvo, Smailu Lekiću nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Arnelu Mandiću neovlašćeno držanje i stavljanje u promet droge. Za šverc droge terete se i Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Aleksandar Dropo. Balši Todoroviću se na teret stavlja da je čuvao i dostavljao kriptovane telefone članovima organizacije.

Optužnicom je navedeno da je Jovanović usmrtio Šakovića po nalogu osobe bliske škaljarskom klanu, a za likvidaciju mu je plaćeno 50.000 eura.

Portal Analitika