Sci/Tech

Kviz „Zašto su mjerenja važna?“

Zavod za metrologiju, u okviru festivala „Otvoreni dani nauke 2018.“, organizuje kviz znanja namjenjen učenicima šestih razreda osnovnih škola.
Kviz „Zašto su mjerenja važna?“
Portal AnalitikaIzvor

Kviz pod nazivom „Zašto su mjerenja važna?“ biće organizovan 10. oktobra 2018. u 15:00 h u prostorijama osnovne škole „21. maj“ u Podgorici.

U kvizu učestvuje 27 učenika iz devet osnovnih škola: „Maksim Gorki”, „21. maj”, „Štampar Makarije”, „Vlado Milić”, „Savo Pejanović”,  „Sutjeska” i “Vladimir Nazor” iz Podgorice, kao i učenici osnovnih škola „Orjenski bataljon” iz Bijele i „Braća Labudović” iz Nikšića.

Realizaciju kviza podržalo je Ministarstvo nauke i takmičare najbolje tri ekipe očekuju vrijedne nagrade: bicikla, tablet računari, bežične slušalice.

Osnovni cilj organizovanja kviza jeste da se učenicima osnovnih škola približe znanja iz matematike i prirode, kao i da se učestvovanjem u kvizu, učenici  dodatno afirmišu i imaju priliku da prošire znanja iz tih oblasti. Osim toga, dio pitanja u okviru kviza odnosiće se i na metrologiju, tačnije skrenuće se pažnja na to koliko su mjerenja zastupljena u svakodnevnom životu.

 

Portal Analitika