Crna hronika

Samardžić stiže u Spuž

Slovenačko ministarstvo pravde odobrilo je izručenje Nikšićanina Božidara Samardžića (39), koji je 20 godina izmicao crnogorskim pravosudnim organima, koji su ga potraživali radi izdržavanja zatvorske kazne na koju je osuđen zbog pokušaja ubistva sa smrtnom posljedicom.
Foto: novosti.rs
Foto: novosti.rs
Dan Izvor

Kako je presuđeno, Samardžić je 12. februara 1999. godine, u Nikšiću, zajedno sa Lj.Z., pokušao da ubije više osoba tako što je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u pravcu vozila koje se kretalo Ulicom Nikole Tesle.

U tom vozilu su se nalazili K.R., koji je upravljao vozilom, i V.I. i S.V. V.I. je zadobio povrede koje su uzrokovale njegovu smrt, dok je K.R. bio teško povrijeđen.

Samardžić je potraživan zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 20 godina, na koju je osuđen zbog počinjenog krivičnog djela ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posljedicom.

On se od momenta izvršenja krivičnog djela nalazio u bjekstvu, a uhapšen je u Sloveniji po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica.

Portal Analitika