Politika

EU ima priliku da na primjeru CG pokaže da je politika proširenja živa

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predsjednicu Narodne Skupštine Republike Bugarske Cvetu Karajančevu, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.
EU ima priliku da na primjeru CG pokaže da je politika proširenja živa
Izvor


U razgovoru je obostrano ocijenjeno da su bilateralni odnosi dviju prijateljskih država kvalitetni i sadržajni što potvrđuje činjenica da je u poslednje dvije godine upriličeno devet uzajamnih posjeta na najvišem nivou. Predsjednici Marković i Karajančeva ocijenili su da je u tom kontekstu potrebno uložiti napore na jačanju ekonomske saradnje i to posebno u oblastima turizma, poljoprivrede i energetike. 
Govoreći o evropskim integracijama predsjednik Marković se zahvalio na kontinuiranoj podršci Bugarske našoj zemlji ali i cijelom regionu. Premijer je ocijenio da Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana održan u Sofiji za vrijeme bugarskog predsjedanja predstavlja istorijski događaj.
„Evropska unija i sada ima priliku da na primjeru Crne Gore pokaže da je politika proširenja živa“ – rekao je premijer Duško Marković.
Predsjednica bugarskog parlamenta je naglasila nastavak podrške Crnoj Gori u procesu naše evropske integracije posebno naglasivši da se Bugrska zalaže za princip regate i individualno vrednivanje rezultata.
 

Portal Analitika