Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • DEMOS traži da Anka Vukićević vrati mandat, Lekić poručuje da se na to obavezala prije dvije godine

DEMOS traži da Anka Vukićević vrati mandat, Lekić poručuje da se na to obavezala prije dvije godine

DEMOS je zatražio od Anke Vukićević da vrati mandat koji je ostvarila sa liste te političke stranke, saznaje Portal Analitika.
DEMOS traži da Anka Vukićević vrati mandat, Lekić poručuje da se na to obavezala prije dvije godine
Portal AnalitikaIzvor

U obraćanju, u koji je Analitika imala uvid, iz DEMOS-a su Anku Vukićević, između ostalog,  podsjetili i na zaključak Predsjedništva stranke iz septembra 2016. da je njeno mjesto na listi podložno stranačkoj rotaciji  nakon dvije godine mandata.

Od Anke Vukićević, kako se navodi, očekuju obrazložen javni odgovor.

Prema izvoru našeg portala ovo pitanje je, između ostalog aktuelizovano i zbog inicijative o formiranju poslaničkog kluba.

Vukićević je u februaru napustila DEMOS. Ona je podnijela ostavku na članstvo u partiji i saopštila da će nastaviti da djeluje kao nezavisna poslanica.

Lekić uputio Vukićević javno pismo

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić i pismu navodi da očekuje da Vukićević vrati mandat navodeći da se ovaj zahtijev stranke, između ostalog zasniva i na prethodnom zaključku Predsjedništva, usvojenom prilikom utvrđivanja izborne liste Demosa 2016. god. kada je odlučeno da određena mjesta na listi podležu rotaciji nakon dvije godine.

“Zato s pravom očekujemo da stranci Demos, koja vam je omogućila  visoki društveni status poslanice u crnogorskoj Skupštini, uzvratite korektnošću, zapravo poštovanjem dogovorene rotacije nakon dvije godine  kojom bi se realizovali  zaključci Predsjedništva iz septembra 2016. god. i istog tijela iz juna 2018. godine”, navodi Lekić u pismu.

Dodaje da bi rotacija ujedno obezbjedila u Skupštini djelovanje i glas poslanice ili poslanika iz stranke DEMOS koje su građani izabrali da bi zastupali politiku DEMOS-a.

“Pored korektnosti kojom bi se poštovala odluka stranke, smatramo da bi se time vi odnijeli  na javno odgovoran način, sa svim javnim satisfakcijama koje ste ostvarili preko DEMOS-a. Dakle, visoku javnu promociju - dvije godine status poslanice i tri godine primanja poslaničke plate. Uz naše u DEMOS-u želje, da u budućoj političkoj karijeri postignute nove uspjehe.

Konačno, vraćanje mandata stranci DEMOS sa čije ste liste izabrani, bi eliminisalo potencijalne ocjene u suprotnoj varijanti  – da se ne radi  o zloupotrebi povjerenja i nekorektnosti, pa i drskoj  krađi mandata”, naveo je Lekić u otvorenom pismu. 

 

 

Portal Analitika