Društvo

Šehović: Radovi na obrazovnoj infrastrukturi vrijedni 30 miliona eura, samo u Plavu 600.000

U obrazovnu infrastrukturu u Plavu,  ove godine će biti investirano oko 600 hiljada eura, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.
 Šehović: Radovi na obrazovnoj infrastrukturi vrijedni 30 miliona eura, samo u Plavu 600.000
Info biro, Portal AnalitikaIzvor

On je, prenosi Info biro, rekao da je područnoj ustanovi osnovne škole " Hajro Sahmanovič" u Plavu, koja će biti izgradjena za oko četiri mjeseca, biti uloženo oko 200 hiljada eura.

„Trenutno se izvode radovi ispred osnovne škole " Hajro Šahmanović " , i to na uredjenju dvorišta i na izgradnji dva multifunkcionalna sportska terena. Ukupna vrijednost tog projekta je preko 250 hiljada eura. Radovi su u toku i očekujemo da ce u narednih nekoliko nedjelja biti privedeni kraju. Takodje smo u pomenutu školu u rekonstrukciju toaleta uložili nekih 40-tak hiljada eura“, rekao je on.

sehovic-u-plavu-2

 Prema riječima Šehovića, trenutno se u Crnoj Gori izvode radovi u obrazovnoj infrastrukturi i da su oni na nivou od oko 30-tak miliona eura.

„Odavno Crna Gora nije izdvojila toliki novac za obrazovanje, a što je sa druge strane pokazatelj da je ova Vlada obrazovanje prepoznala kao jedan od svojih najvažnijih prioriteta. Naše opredeljenje je da nastavimo sa takvom politikom, posebno da se fokusiramo na manje razvijeni sjever Crne Gore, jer moramo podizati kvalitet života i na sjeveru Crne Gore, a najbolji nacin da stvorimo preduslove da djeca ostaju u ovom kraju i da prosto vežu svoj život za ovaj kraj, jeste da im obezbijedite da se u tom kraju školuju“, ", kazao je on.

Mirsad Bajraktarević, predsjednik Opštine Plav, je rekao da je  najbitniji dan za jedno selo je dan u kojem se otvara nova škola.

„Djeca Vojnog sela ce zaista biti privilegovana za jednu novu, modernu školu, koja ce pored doprinosa koje će davati u obrazovanju, svakako dati doprinos jednom vizuelnom izgledu sela“, rekao je on.

 

 

Portal Analitika