Habib ispisao istoriju pa izazvao masovnu tuču (VIDEO)

Senzacionalna pobjeda i skandal obilježili su glavni događaj večeri UFC 229 eventa.
Habib ispisao istoriju pa izazvao masovnu tuču (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Rus Habib Nurmagomedov uspio je večeras da postigne ono u šta je sumnjala većina planete - da savlada bivšeg šampiona Konora Mekgregora i upiše 27 pobjedu bez ijednog poraza. Nije to bio Konor na kojeg smo navikli, koji je ušao u istoriju UFC-a osvojivši dva pojasa u dvije različite kategorije. Od samog početka bio je tromiji i sporiji nego inače a Habib je to znao itekako da iskoristi. Odmah je Rus krenuo na svoje najjače oružje - obaranje. To je i uspio već nakon prvog minuta meča i ostatak runde je proveo iznad Konora.

Drugu rundu je na iznenađenje svih Habib odlučio da počne na nogama. To mu se i isplatilo jer je zadao nezgodan udarac Ircu kojeg je istim umalo i oborio. Konor je na njegovu sreću uspio da se osvijesti na vrijeme i u zadnjem trenu izbjegne ''flying knee'' koji je uslijedio odmah potom udarca.

Ipak Habib je neposredno nakon te situacije upisao još jedno obaranje i nastavio da bilježi poene ''ground and pound''-om. Sličnu sliku - neprepoznatljivog Konora koji je tokom meča zadao svega nekoliko udaraca, i motivisanog Habiba, gledali smo sve do trećeg minuta četvrvte runde kada je Rus napokon uspio da zauzme leđa Ircu, i izvede tehniku ''rear naked choke'', nakon čega je Konor predao meč.

habib-mekgregor-2

Nakon pobjede Habib Nurmagomedov nije u duhu sportista pružio ruku protivniku već se zalijetao da nastavi da se bije sa njim. Nakon što ga je sudija odbio od Konora, Habib je izvadio štitnik za zube, gađao trenerski ugao popularnog irca i počeo da ih psuje. Nedugo zatim preskočio je ogradu i počeo da se bije sa trenerskim uglom Mekgregora. Obezbjeđenje je ubrzo uspjelo da ih razdvoji ali su zatim u oktagon uletjeli treneri i sparing partneri Habiba i počeli sa leđa da udaraju Konora koji je sve vrijeme nepomično stajao u ćošku ringa.

habibi-mcgregor

Pobjeda je proglašena ali pojas nije stavljen Habibu Nurmagomedovu. Predsjednik UFC-a, Dejna Vajt je kazao ruskom borcu da mu ne može staviti pojas pred svima jer bi kompletna sala počela da ih gađa raznim stvarima. Borci su poslati u svlačionice a u toku dana će biti poznato da li će biti posljedica zbog ovog incidenta.

 

(foto: reuters; video: mmajunkie)

Portal Analitika