Crna hronika

PODGORICA: Uhapšeno bezbjednosno interesantno lice zbog pištolja

Podgorička policija sprovodi pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i tom prilikom su kod S.Đ (46), bezbjednosno interesantnog lica, u jednom ugostiteljskom objektu u Podgorici, pronašli i oduzeli pištolj u ilegalnom posjedu marke „Browing“ cal. 7,65 mm sa pet metaka, koje je ovo lice držalo za pojasom.
PODGORICA: Uhapšeno bezbjednosno interesantno lice zbog pištolja
Portal AnalitikaIzvor

S.Đ. je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, službenici CB Podgorica su lišili slobode maloljetnog P.M. (17), kod kojeg je ukupno pronađeno oko dva grama kokaina i 110 grama marihuane, s tim što su dva grama kokaina i 30 grama marihuane pronađeni kod ovog lica prilikom kontrole u naselju Zabjelo a 80 grama marihuane tokom pretresa stana koji je potom uslijedio.

I supstanca za koju se sumnja da je opoja droga kokain i materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana bili su spakovani u više manjih pakovanja, te se na osnovu toga i kriminalističke obrade sumnja da je P.M. imao namjeru da ove opojne droge stavi u promet.

P.M. će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Službenici CB Podgorica su, u drugoj odvojenoj aktivnosti, od E.G. (19), S.B. (20) i M.V. (34), u naseljima Stari aerodrom i Konik, pronašli i oduzeli osam pakovanja sa sadržajem praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin i šest pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna doga marihuana.

Državni tužilac u VDT u Podgorici se izjasnio da se ne radi o krivičnom djelu već o prekršaju, te da se protiv ovih lica Sudu za prekršaje podnese prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

 

Portal Analitika