Društvo

Medenica zadovoljna radom Osnovnog suda na Cetinju

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan razgovarao je danas sa predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom o saradnji sudskih i lokalnih vlasti i modelima njenog unapređenja.
Medenica zadovoljna radom Osnovnog suda na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Kašćelan je informisao predsjednicu Medenicu o aktivnostima gradske uprave usmjerene na stvaranje boljih uslova za stanovanje, kao i za efikasnije vršenje poslova zaposlenih u cetinjskom Osnovnom sudu.

On je istakao da je tijesna saradnja lokalne uprave i sudskih organa neophodna kako bi se povećalo povjerenje građana u institucije sistema što je jedan od osnovnih uslova za jačanje demokratije i vladavine prava.

Medenica je pohvalila rad Osnovnog suda na Cetinju, ističuću ostvareni nivo ažurnosti i efikasnosti i kvalitet rješavanja predmeta.

Ona je podsjetila da je Evropska komisija prepoznala izuzetne rezultate rada crnogorskih sudova i dodala da treba nastaviti i jačati dobru praksu kako bi se procesni zakoni primjenjivali dosljedno, u cjelosti, i uspješno odgovorilo svim budućim izazovima.

Sagovornici su se saglasili da je transparentnost rada sudova na zadovoljavajućem nivou, ali da konstantno treba raditi na unapređenju efikasnosti i nezavisnosti pravosudnih organa i njihovoj otvorenosti.

Portal Analitika