Društvo

Otkriveno 1.229 neregistrovanih vozila

U drugoj polovini septembra  uspješno je realizovana  akcija “Stop neregistrovanim vozilima” u saradnji Uprave policije MUP-a i Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore – NBOCG. Tokom akcije Saobraćajna policija je kontrolisala ukupno 12.926 vozila, a tokom kontrole je utvrdjeno da je 595 ovih vozila bilo neregistrovano a da je još u 634 slučaja bio istekao rok saobraćajnim dozvolama. Dakle ukupno je bilo 1.229 neregistrovanih vozila tokom ove akcije.
Otkriveno 1.229 neregistrovanih vozila
Portal AnalitikaIzvor

Inače prema riječima Borisa Šabana, izvršnog direktora NBOCG, Uprava policije MUP-a i Nacionalni biro osiguravača Crne Gore - NBOCG poslednje 4 godine zajednički realizuju kampanju „Stop neregistrovanim vozilima”.

“Praćenjem stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja došlo se do podataka o značajnom broju neregistrovanih vozila ili vozila kojima nije produžena važnost saobraćajne dozvole a koja učestvuju u saobraćaju. Ova kampanja je imala za cilj ukazivanje građanima na važnost registrovanja vozila. Neregistrovana vozila po pravilu nisu tehnički ispravna, te je njihova upotreba u saobraćaju čest uzrok saobraćajnih nezgoda. Takođe, korisnici ovih vozila ne posjeduju polisu obaveznog osiguranja u saobraćaju za štete pričinjene trećim licima. Ovo znači da oštećena lica, u slučaju štete koju prouzrokuje neosigurano vozilo, naknadu štete ostvaruju iz sredstava Garantnog fonda, koji posluje u okviru NBOCG.”-zaključuje Šaban.

Portal Analitika