Politika

DF: Demokrate se svrstale uz rame sa progoniteljima srpskog naroda

Demokratski front se nije bavio Demokratama, niti je želio da otvara nove sukobe u opoziciji ali smo ljetos brutalno napadnuti od njih zato što smo podnijeli inicijativu o sazivanju vanredne sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj bi se osudilo ponašanje oficira Vojske Crne Gore Ivana Mašulovića koji je proslavljao Oluju, zločin nad srpskim narodom, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta.
DF: Demokrate se svrstale uz rame sa progoniteljima srpskog naroda
Portal AnalitikaIzvor

“Podsjećamo da tada inicijativu nisu željeli da potpišu pored vladajuće koalicije ni SDP Ranka Krivokapića, URA Dritana Abazovića, Demos Miodraga Lekića i Demokrate Alekse Bečića. Ali ostale stranke iz opozicije koje nisu potpisale inicijativu nisu osjećale potrebu da nas zbog toga napadnu kao Demokrate”, kazao je funkcioner Fronta Nikola Goranović.

Problem za Demokrate, kako je naveo,  je bio što su nepotpisivanjem te inicijative otkrili suštinu svog političkog djelovanja svrstavši se, ne prvi put, uz rame sa progoniteljima srpskog i pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori.

“Prije toga nisu imali ništa protiv što njihov koalicioni partner, tj. njegov istaknuti funkcioner Nervuz Šaptafi pravi barikade za mitropolita Amfilohija i Srpsku pravoslavnu crkvu na Svaču. Ne treba zaboraviti ni sramne istupe njihovog odbornika Šepelja koji je na najpogrdniji način govorio o mitropolitu Amfilohiju i koji je bio predvodnik glasanja protiv upotrebe ćirilice ravnopravno sa latinicom u Kotoru. Najnoviji dokaz političke prirode Demokrata jeste i opšte saglasje sa DPS-om u vezi podizanja spomenika Josipu Brozu Titu, naveo je između ostalog Goranović.

Portal Analitika