Fudbal

Euforija u Zagrebu - da li je došao kraj prokletstvu?

Skoro pola vijeka zagrebački Dinamo čeka evropsko proljeće, ova jesen nagovještava da bi tom čekanju konačno mogao doći kraj.
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Portal AnalitikaIzvor

Dinamo je na sjajan način počeo Ligu Evrope - prvi put "modri" su ostvarili pobjede u uvodna dva kola.

Nakon impresivnih 4:1 protiv Fenerbahčea na premijeri, Dinamo je srušio i Anderleht sa 2:0 u Birselu.

"Mnogo smo srećni zbog pobjede. Ostvarili smo naš cilj i odigrali odličnu utakmicu. Pokazali smo gard kakav Dinamo treba da ima", rekao je kapiten Dinama, Arijan Ademi. 

Dinamo je dominirao u Belgiji, uputio čak 17 šuteva ka golu Anderlehta, a domaćina je većeg debakla spasao golman Didilon koji je imao osam odbrana.

"Mogli smo dati još koji gol. Imali smo mnogo prilika, to je fenomenalna statistika koliko smo imali udaraca i pokušaja. Pokazali smo da smo pravi i želimo da nastavimo. Hvala navijačima koji su bili uz nas", dodao je kapiten. 

Dinamovoj pobjedi umnogome je kumovao i Ognjen Vranješ, bosanskohercegovački reprezentativac je prvo napravio penal u 19. minutu, a onda dobio crveni karton u 46. 

Zagrepčani su to maksimalno kapitalizovali pogotkom Amera Gojaka, koji je uz malo sreće i odbitak prevario Didilona sredinom drugog poluvremena, te omogućio Dinamu mirnu završnicu meča. 

"Ma, presrećni smo. Slušali smo trenera i ispunili njegove zamisli. Zato smo ostvarili vrijednu pobjedu. Cijela ekipa je pokazala da je prava, nijesmo dopustili Anderlehtu da se razigra. Zadovoljni smo s 2:0 i tri boda, ne trebamo se ničega plašiti, moramo da nastavimo ovako", rekao je Gojak. 

U trećem kolu Dinamo gostuje Spartaku u Trnavi, 25. oktobra. Novi bodovi bi dodatno približili "Modre" prvom evropskom proljeću od 1970. godine.

Portal Analitika