Društvo

Trka muškaraca na štiklama 13. oktobra u Podgorici

Oni su snažni, hrabri i opasni na terenu. Njihov poziv podrazumijeva konstantu borbu, a ovog oktobra kreću u najvažniji okršaj. Dvadeset tri ragbi reprezentativca Crne Gore će na nekoliko minuta svoje kopačke zamijeniti rozim štiklama.
Trka muškaraca na štiklama 13. oktobra u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Iza svega stoji plemenit razlog.

Naime, Ragbi reprezentacija Crne Gore dio je kampanje „Pokaži da ti je stalo“, koju je kompanija Avon posvetila borbi protiv raka dojke, u saradnji sa NVO „Zdrava Dona Montenegrina“ i uz institucionalnu podršku Ministarstva zdravlja.

Cilj kampanje je, kako je saopšteno, povećanje svijesti o važnosti redovnih pregleda grudi, jer je rak dojke izlječiv ukoliko se otkrije na vrijeme! Pored toga, cij kampanje je da ukaže i na važnost uloge koju muškarci imaju u životima žena, posebno kada je u pitanju njihovo zdravlje.

Zato u subotu 13. oktobra na Trgu nezavisnosti u Podgorici organizuju trku muškaraca „U njenim cipelama“, kako bi im pružili priliku da na simboličan način pokažu da im je stalo, tako što će na par minuta zaista stati u njene cipele i istrčati simboličnu trku.

Trka je prvi događaj takve vrste ikada organizovan u Crnoj Gori, a ragbisti su se među prvima odazvali na poziv da budu dio ovog nesvakidašnjeg događaja.

„Drago mi je što možemo da pomognemo i skrenemo pažnju na bolest koja uzima toliko života, koji mogu da budu spašeni redovnim kontrolama. Priključili smo se kampanji kako bi skrenuli pažnju ženama da vode računa o svom zdravlju, ali i kako bi dali primjer drugim muškarcima da im u tome pomognu. Da pokažu da im je stalo i olakšaju ženama iz svog okružena da brinu o sebi, tako što će ih podsjetiti da zakažu pregled, da odu kod doktora sa njima ili im pomognu u svakodnevnim obavezama. Da „uskaču u njihove cipele“ češće nego inače“, poručio je Nikola Vuletić, predsjednik Ragbi saveza Crne Gore koji će u subotu trčati sa svojim timom.

Ukoliko želite da se pridružite ragbistima, pošaljite osnovne podatke (ime i broj cipela) na cg.info@avon.com.

Portal Analitika