Ostalo

Janović: Država adekvatno nagrađuje rezultate mladih sportista

Juniorski vaterpolo reprezentativci Crne Gore, koji su na nedavnom Evropskom prvenstvu u Minsku osvojili srebrnu medalju, prvi su dobitnici jednogodišnjih stipendija Ministarstva sporta koje su uvedene novim Zakonom o sportu kao snažna podsticajna mjera za mlade sportiste.
Janović: Država adekvatno nagrađuje rezultate mladih sportista
Portal AnalitikaIzvor

Ministar sporta Nikola Janović je na svečanom uručenju rješenja o stipendijama perspektivnim sportistima istakao da je ovo još jedan snažan pokazatelj da država prepoznaje i adekvatno nagrađuje rezultate koje naši mladi sportisti postižu na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima predstavljajući svoju zemlju na najbolji mogući način.

2018-10-04-ministar-sporta-nikola-janovic-dodjela-stipendija-mladim-vaterpolistima-9

Ranije je saopšteno da jednogodišnja stipendija vaterpolistima iznosi 20 odsto prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori. 

Status mladih perspektivnih sportista, koji će narednih godinu dobijati stipendije Ministarstva sporta prvi put stiču vaterpolisti rođeni 1999. i mlađi, koji su na nedavnom Evropskom prvenstvu u Minsku, osvojili srebrnu medalju. 

To su Miloš Krivokapić, Uroš Vučurović, Savo Ćetković, Dimitrije Rašković, Marjan Mitrović, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Petar Mijušković, Đuro Radović, Martin Gardašević, Dušan Matković, Branko Franeta, Alen Isljamović i Danilo Radović. 

Portal Analitika