Politika

Demokrate: Sramno je da se lideri DF-a nazivaju opozicijom

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića saopštila je juče da je „sramno to što se Demokratski front i njihovi lideri nazivaju opozicijom“, optužujući ih da su najbliži saradnici predsjednika DPS-a Mila Đukanovića. 
Demokrate: Sramno je da se lideri DF-a nazivaju opozicijom
Portal AnalitikaIzvor

Iz ove partije su reagovali na tvrdnje Jovana Vučurovića iznesene u Pobjedi da su DPS i Demokrate dogovorili sve o izbornom zakonodavstvu.

- Sramno je to da vi sebe nazivate opozicijom i iskrenim borcima za smjenu DPS-ovog režima. Vaši svakodnevni napadi na Demokrate samo su nož u leđa cjelokupnoj opoziciji, a pojas za spašavanje DPS-a. Nema tog opozicionog subjekta čije predstavnike nijeste izvrijeđali najbljutavijim izmišljotinama i perfidnim lažima svojstvenim samo Milovim opozicionarima.

Navode da ako je suditi prema zbivanjima u „Sinđinom parlamentu“, u koji su se vratili bez ijednog ispunjenog uslova opozicije, izvjesno je da ne što to neće ni sada učiniti, već će potpisati sporazum sa DPSom, a o čemu uveliko pregovaraju, i ući u Vladu DPS-ovog povjerenja.

- Kad smo već kod dnevnica, kažite građanima da li ste se odrekli nekih beneficija i privilegija po osnovu obavljanja poslaničke funkcije? Naravno da nijeste, već ste zajedno sa dugogodišnjim poslanicima DPS-a, od kojih neki imaju i po 30 godina staža u poslaničkim klupama, kao što je Miško Vuković, samo od plata inkasirali milion eura - navodi DCG.

Nekoliko puta smo pozivali, kako navode, ,,Milove saradnike - lidere DF-a da prekinu perfidnu i sve manje tajnu saradnju sa DPS-om“.

- Ovoga puta to nećemo činiti, jer je svima jasno da lideri DFa sa tog puta ne mogu i neće skrenuti. Koliko ste iskreni u bilo kojoj političkoj namjeri i akciji, a naročito onoj koja bi za cilj trebalo da ima smjenu režima, najbolje govori vaša sramna epizoda izvlačenja golorukog naroda pred zgradu parlamenta, dok vi vodite salonsku politiku u ,,Kristalu“ - tvrde Demokrate.

U saopštenju se kaže da ,,isto tako ste iskreno protiv NATO-a, a vaši lideri jedva čekaju da uzmu koju dnevnicu za odlazak u Skupštinu NATO-a, čiji su članovi“. Očigledno je, kako tvrde Demokrate, da Đukanović u najmanju ruku ima problem sa principijelnim stavom Demokrata da se nećemo vratiti u Skupštinu sve do ispunjenja naših zahtjeva. ,,Još veći problem Đukanović ima sa našim konkretnim zahtjevima koje smo pretočili u Plan sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi, a koji je dobio podršku i Evropske unije“.

- I umjesto da kao „istinski borci za smjenu režima“ podržite Plan Demokrata i GP Ura, vi ste podržali plan DPS-a, a konstantnim napadima i podvalama obrušili se na Demokrate. Zato, pozivamo vas da potpišete i javno se obavežete da nećete nikada ići u koaliciju sa DPS-om i da nećete više nikoga napadati osim DPS - zaključeno je u saopštenju.

DF: Zbog ovacija Đukanoviću u EP, Bečić i Abazović čupaju kosu

Portparol Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta Marko Kovačević ocijenio je juče da zbog ovacija koje je Milo Đukanović dobio u Evropskom parlamentu Dritan Abazović i Aleksa Bečić čupaju kose jedan drugom.

- Doveli su ga da pokažu šta očekuju od malih država i da probude u malim ljudima želju za ovakvim aplauzima i ovacijama, tobož ozbiljnih i značajnih evropskih političara. Tako sad Bečić i Abazović čupaju jedan drugome kosu kako da oni dođu do toga. Jer se takmiče sa Đukanovićem u sluganstvu. Sa njihove strane nema vedrog i veselog pogleda prema uspješnom bojkotu referenduma u Makedoniji. Njihova opoziciona borba se posljednjih mjeseci svodila na to da diskredituju Đukanovića kod onih kojima zajedno služe. Kao posluga iz kuhinje koja kudi gazdi onoga sa kojim radi - napisao je Kovačević na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema njegovim riječima, Đukanović je takmičenje u sluganstvu strancima, po običaju, završio trijumfalno. Iskustvo i umijeće u tome poslu, koje Bečić i Abazović tek treba da steknu, su ga doveli do toga.

- Milo je glavni sluga, a posao njih kao manje značajnih slugu jeste da se obračunavaju sa ostalom slobodnomislećom opozicijom u Crnoj Gori i zbunjuju narod - napisao je Kovačević.

Portal Analitika