Abiznis

Luka Bar: Iskrcano 53.500 tona petrol- koksa

Na dokovima Luke Bar posljednjih dana slike za svaku pohvalu i ponos- radilo se punim kapacititema na pretovaru nove robe- petrol-koksa. Istovareno je 53.500 tona te robe, saopšteno je iz Luke Bar.

Luka Bar: Iskrcano 53.500 tona petrol- koksa
Portal AnalitikaIzvor

Obala Volujica, u dužini preko 300 m, kao što se na fotografijama može i vidjeti, potpuno je bila popunjena robom. 

Sa broda “Diamond Sea” iskrcano je preko 53.500 tona petrol- koksa. Ovaj, tehnološki gledano veoma delikatan iskrcaj, obavljen je dan prije predviđenog roka, čime je ostvarena značajna ušteda. Osim što su lučki radnici obavili svoj posao besprekorno, u  radu je korišćena nova mašina «Sennebogen», te se pokazuje isplativost i opravdanost investiranja u lučku mehanizaciju.

"Ovakvim profesionalnim načinom rada, poštovanjem svih zadatih rokova, normi i standarda lučke djelatnosti, kompanija pokazuje punu spremnost za još bolje poslovanje I spremno dočekuje nove poslovne aranžmane. Samo posao sa petrol-koksom kao novom robom, od početnog ugovora sa kompanijom “Cemex”, donio nam je još nekoliko značajnih komercijalnih ugovora. Na taj način, vraćanjem roba u barsku luku i širenjem mreže komitenata, vraćamo se na poziciju strateški jedne od najvažnijih tački pomorskog saobraćaja regiona", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika