Crna hronika

Akcija Tuzi 2018: Spriječen 51 ilegalni prelazak granice

U akciji ''Tuzi 2018'' u kojoj je učestvovalo 55 policajaca iz deset zemalja, spriječen je 51 ilegalni prelazak crnogorske granice, saopšteno je danas na pres konferenciji.
Akcija Tuzi 2018: Spriječen 51 ilegalni prelazak granice
Portal AnalitikaIzvor

Osim crnogorske granične policije u akciji ''Tuzi 2018'' učestvovala je granična policija Austrije, Albanije, BiH, Makedonije, Moldavije, Srbije, Slovenije, Bugarske, Mađarske i Rumunije. Kako je objasnio Velibor Vučinić iz GP Crne Gore ovi rezultati akcije su značajni.

''Prekontrolisali smo 879 crnogorskih državljana i 129 stranih lica.tokom akcije. Spriječili smo 51 osobu da nezakonito pređu granicu a 21 osoba je odustala od prelaska granice i vratila se u Albaniju. Sedam osoba je smješteno u Prihvatilište za strance a predato je 23 lica, državljanina Sirije'', kazao je Vučinić.

Vojislav Dragović iz granične policije UP kazao je da je cilj akcije ''Tuzi 2018'' otkrivanje i suzbijanje nelegalnih migracija. Dragović je objasnio da je akcija trajala od 24. septembra do sinoć. Kako su istakli na konferenciji u sklopu akcije je otkriveno i ukradeno vozilo uz oružje i municiju. Dragovic ističe da je kriza sa migrantima intezivna od avgusta prošle godine ali da se granična policija uspješno nosi sa tim problemom.

Portal Analitika