Politika

DF pita Stefanovića zašto se nije sastao sa političkim predstavnicima Srba?

Demokratski front je saopštio da se nastavlja ružna praksa da da vodeći političari iz Srbije prilikom gostovanja kod kolega iz crnogorske vlasti izbjegavaju susrete sa svojim sunarodnicima i njihovim političkim predstavnicima.
DF pita Stefanovića zašto se nije sastao sa političkim predstavnicima Srba?
Portal AnalitikaIzvor

DF ukazuje da je tu praksu nastavio potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je iznenada došao u Crnu Goru da sa ministrom Mevludinom Nuhodžićem i direktorom policije Veljovićem proslavlja dan policije Crne Gore. 

DF je zato, kako se navodi u saopštenju, prinuđen da nekima od njih javno postavi nekoliko pitanja.

„Da li je bar postavio pitanje sagovornicima: O teškom položaju srpskog naroda, o najavljenom progonu SPC i najavljenom otimanju crkvene imovine, o činjenici da je CG postala poligon sa koga strane obavještajne službe djeluju prema Srbiji, Rusiji i Kini, o montiranim procesima koji se vode protiv pripadnika srpskog naroda, posebno o aferi tzv. Državni udar , o tome ko je pripremao lažne svjedoke Sašu Sindjelića i Mirka Velimirovića, o montiranom procesu koji se vodi protiv pukovnika Radovana Aleksića, o djelovanju organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore“, navodi se u reagovanju.

Navodi se i da su u čast Stefanovićevog dolaska, umjesto srpskih zastava, Podgorica i ostali crnogorski gradovi oblijepljeni plakatima ,,Nikad više 1918.'' na kojima su prikazani srpski vojnici kako pale crnogorske domove, siluju žene i protjeruju narod, uz tekst o Srbiji kao okupatoru zločinačkih namjera.

„Da li je prilikom svog boravka ijednom pitao svog kolegu Mevludina Nuhodžića da li crnogorska policija radi na otkrivanju autora ovog fašističkog uratka, koji direktno poziva na linč srpskog naroda u Crnoj Gori“, navodi se u reagovanju.

DF navodi da će ovakva pitanja javno postaviti svakom srpskom zvaničniku koji bude posjetio „ovaj kriminogeni režim, a koji izbjegne susret sa predstavnicima srpskog naroda“.

 

Portal Analitika