Svijet

Tramp: Nikad ne pijem pivo, a da pijem bio bih najgori

Predsjednik SAD-a Donald Tramp izjavio je da nikada nije popio pivo u životu i da bi načisto propao ako bi se prepuštao alkoholu.

Foto: REUTERS/Joshua Roberts/File Photo
Foto: REUTERS/Joshua Roberts/File Photo
N1Izvor

Tramp je o svojim navikama u vezi s pićem govorio na današnjoj konferenciji za medije, komentarišući izjavu kandidata za sudiju Vrhovnog suda SAD-a Breta Kevenoa o konzumiranju piva u srednjoj školi i na fakultetu.

"Mogu iskreno da kažem da nikad nisam popio pivo u životu. To je jedna od mojih rijetkih dobrih navika. Možete li da zamislite šta bi od mene bilo u suprotnom? Bio bih najgori na svijetu", naveo je šef Bijele kuće.

Trampov stariji brat Fred Junior bio je alkoholičar, a predsjednik SAD-a ga je ranije opisivao kao "sjajnog tipa koji je imao problema s alkoholom" i govorio da je od njega dosta naučio.

"Divan tip, najzgodniji tip, najbolja ličnost, puno bolja nego moja. Ali, imao je problem. Imao je problem s alkoholom i govorio mi je da ne pijem. Bio je dosta stariji od mene i poslušao sam ga. Poštovao sam ga ", rekao je ranije Tramp. Dodao je kako zbog bratovih upornih savjeta nikada nije pio ni pušio.

"Naučio sam na Fredovom primjeru. Naučio sam", kazao je.

Portal Analitika