Crna hronika

Zaplijenjeni heroin, marihuana i tablete

Podgorička policija je zaplijenila heroin, marihuanu i tablete koje se nalaze na listi opijata. Protiv sedam lica su podnijete prekršajne prijave. Cetinjska policija je zaplijenila marihuanu. 
Zaplijenjeni heroin, marihuana i tablete
Portal AnalitikaIzvor

- Službenici CB Podgorica su, u četvrtak, 27. septembra, vršili kontrolu lica i vozila na više lokacija na širem području Podgorice, i tom prilikom su od S.I. (27), S.Ž. (27), D.P. (18), M.U. (18) D.V. (21), L.B. (21) i E.G. (19) oduzeli pakovanje sa sadržajem praškate materije svijetlosmeđe boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, više pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, tzv. džoint, kao i tablete koje se nalaze na listi opijata – navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv ovih lica podnesu prekršajne prijave u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga.

- Službenici OB Cetinje su takođe 27. septembra, postupajući na osnovu operativnih podataka, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednsono interesantno lice I.P. (39). Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji eventualnog krivičnog djela – ističu iz Uprave policije.

Portal Analitika