Crna hronika

,,Rekorder“ vozio sa 4,80 promila alkohola u krvi

Vožnja pod dejstvom alkohola, prekoračenje brzine, preticanje na nedozvoljenim mjestima, korišćenje mobilnih telefona, glavni su uzroci saobraćajnih nesreća na crnogorskim drumovima.
,,Rekorder“ vozio sa 4,80 promila alkohola u krvi
PobjedaIzvor

Ipak, saobraćajna policija je uspjela da broj smrtno stradalih u saobraćaju bude za 50 odsto manji u odnosu na period od prije deset godina. Policija se na tome neće zaustaviti i cilj je da broj ljudskih života izgubljenih u saobraćaju bude još manji.

Prema podacima Uprave policije, za tri mjeseca tokom turističke sezone zabilježeno je 60.979 prekršaja uz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević kazao je za Pobjedu da je tokom sezone, dakle za tri mjeseca, kontrolom utvrđeno da su 3.809 vozača upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, što predstavlja blago povećanje u odnosu na isti period prethodne godine.

0710janjusevic

 - Izdato je 46.437 naloga za plaćanje novčanih kazni, a podnijeto 5.704 prekršajnih prijava, 202 krivične prijave i privremeno oduzeto 3.305 vozačkih dozvola – pojašnjava on.

,,Rekorder“ vozio sa 4,80 promila alkohola u krvi

 

Prema riječima Janjuševića, imaju mnogo primjera kada vozači pod dejstvom alkohola sjednu za volan, ne razmišljajući o najtežim posljedicama. - Imali smo primjer čovjeka koji je vozio sa 4,80 promila alkohola u krvi. Ovo je bio rekord kada je vožnja pod dejstvom alkohola u pitanju – kazao je Janjušević, dodajući da je u ovom slučaju bilo samo pitanje sreće, na koju se čovjek ne smije osloniti, da ne dođe do najtežih posljedica.

Opširnije u Pobjedi

 

 

Portal Analitika