Društvo

Prodaju brodove, jahte i dizel generatore

- Ministarstvo odbrane Crne Gore objavilo je poziv za prodaju suvišnih plovnih objekata, opreme i njihovih rezervnih djelova čija je ukupna vrijednost 596.210 eura.
Prodaju brodove, jahte i dizel generatore
PobjedaIzvor

 - Najvredniji dio ponude čini pet plovila, pomoćni naftonosac PN-27, desantni brod minopolagač DBM-241, pomoćni vodonosac PV-17, barkasa ronilačka BRM-22, kao i jahta „Jadranka“.

Njihove početne cijene su od 3,6 do 140 hiljada eura.

Prodaju se i četiri brodska motora, kao i devet dizel generatora, starijih godišta i različitog nivoa očuvanosti. Plovila su, kako se dodaje, bez naoružanja i vojne opreme.

Prema tenderskoj dokumentaciji koja je objavljena na sajtu Ministarstva odbrane, navodi se da će ovaj resor Vlade prodati desantni brod minopolagač, čija je vrijednost 140.000 eura. Uz to, Ministarstvo planira prodaju i pomoćnog naftonosača vrijednosti 133.000 eura, pomoćnog vodonosača vrijednosti 110.000 eura, kao i jahtu ,,Jadranka“, nekadašnje Titovo plovilo, koja je procijenjena na 80.000 eura. Ministarstvo, kako je navedeno, prodaje i brodske motore, čija je ukupna vrijednost 36.100 eura.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika