Crna hronika

Optužnica protiv Vuke Golubovića vraćena na dopunu

Optužnica protiv bivšeg predsjednika beranske opštine Vuke Golubovića i njegovih saradnika jer su zloupotrebom službenog položaja oštetili gradsku kasu za više hiljada eura vraćena je na dopunu Specijalnom tužilaštvu, nezvanično saznaje Pobjeda.
Optužnica protiv Vuke Golubovića vraćena na dopunu
PobjedaIzvor

Osim Golubovića, na optužnici su njegov brat Milan i bivši načelnik beranskog katastra Darko Mališić i službenik Momčilo Sajičić.

Za zloupotrebu putem pomaganja se terete vlasnik geodetske agencije Vučeta Mališić, kompanija ,,Tehnostar“ i njen vlasnik Žarko Barjaktarović.

Prema navodima naredbe za istragu koju je potpisala tužiteljka Tatjana Žižić, Vuka Golubović se tereti da je opštinski budžet oštetio za više od dvadeset hiljada eura.

Provjerom finansijske dokumentacije beranske opštine, tužilaštvo je pronašlo da je Golubović 2011. godine, bez pravnog osnova, investitora, kompaniju ,,Tehnostar izgradnja“ iz Berana, oslobodio plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

Prilikom kontrole optužnice, branioci optuženih bili su kategorični da se postupak protiv njihovih klijenata obustavi jer, kako su tvrdili, navodi optužnog akta su neosnovani. Branilac optuženog Darka Mališića i Žarka Barjaktarovića, advokat Lazar Aković kazao je tada za Pobjedu da, ukoliko dođe do potvrđivanja optužnice, dokazaće da njegovi klijenti nijesu krivi.

- Mališiću je povrijeđeno pravo na fer i pravično suđenje jer je na bolničkom liječenju i nije mogao da iznese odbranu. Iako sam ja tražio da se odgodi ročište, sud to nije prihvatio – kazao je Aković.

On je dodao i da Barjaktarović ima dokaze da je imovinu kupio u stečajnom postupku, te i da ako se potvrdi optužnica, dokazaće nevinost. Optužnica je rezultat krivičnih prijava koje su protiv Golubovića podnijeli njegovi nasljednici, odnosno aktuelna vladajuća koalicija u tom gradu ,,Zdravo Berane“.

Portal Analitika