Fudbal

Treći poraz Junajteda u sedam kola!

Fudbaleri Vest Hema iskoristili su krizu u Mančester junajtedu i savladali "crvene đavole" sa 3:1 na svom terenu.
Foto: Eddie Keogh/Reuters; Ian Walton/PA
Foto: Eddie Keogh/Reuters; Ian Walton/PA
Portal AnalitikaIzvor

Junajted je poražen treći put u sedam kola Premijer lige, čime će dodatno biti uzdrmana već nestabilna pozicija menadžera Žozea Murinja.

"Čekićari" su u prvom poluvremenu slomili Junajted, a poveli su već u petom minutu golom Brazilca Felipea Andersona na asistenciju Pabla Sabalete.

Iako je Argentinac bio u ofsajd poziciji na početku akcije, veći problem za Murinja od greške sudije treba da bude nova očajna reakcija njegovih štopera.

U nastavku meča Romelu Lukaku nije imao sreće, pogodio je stativu poslije šuta glavom, a onda su defanzivci potpuno pokopali Junajted.

Krajem prvog poluvremena Andij Jermolenko je imao previše prostora u šesnaestercu, namiještao se nekoliko sekundi za šut, da bi poslije udarca se njegova lopta odbila o Viktora Lindelefa i prevarila nemoćnog De Heu za 2:0.

Junajted je kontrolisao ritam u drugom poluvremenu, ali su njegovi napadi bili jalovi. Više od 20 centaršuteva su "đavoli" uputili u kazneni prostor "čekićara", ali su samo tri stigla do njihovih igrača.

Jedan od njih je omogućio sjajnu šansu Maruanu Felainiju, Belgijanac je dobro šutirao glavom, ali je Fabijanski bio sjajan između stativa.

2909zozemurinjo

Ipak, 20 minuta prije kraja Junajted postiže gol nade, samo što je Pol Pogba izašao iz igre, jedan rezervista, Huan Mata, pronalazi iz kornera drugog, Markusa Rašforda, koji sjajnim udarcem vara Fabijanskog i smanjuje na 2:1.

Međutim, samo tri minuta kasnije Marko Arnautović je srušio sve nade gostiju. Kao da nije postojala odbrana Junajteda, Nobl je pronašao Austrijanca ispred kaznenog prostora, a on je rutinski matirao De Heu.

Vidjećemo šta će poslije ovog meča reći Murinjo, šta Pogba koji je uprkos medijskim natpisima da je u svađi sa Portugalcem bio u startnoj postavi, doduše zaista je ostao bez kapitenske trake, a šta čelnici Junajteda.

Ovaj meč mogao bi da pokrene još jedan problem za Murinja, a on se zove Aleksis Sančes. Nakon što je bio rezerva u Liga kupu, Čileanac nije bio ni među 18 igrača u Londonu.

Ovo je najgori start sezone Junajteda još od 1989/1990, posljednje u kojoj je Liverpul bio šampion Engleske. "Đavoli" su imali samo deset bodova u prvih sedam kola i 2013/2014, ali sada imaju goru gol razliku.

S druge strane, "čekićari" konačno opravdavaju očekivanja pred početak sezone, nakon lošeg starta pobijedili su drugi put u tri kola.

Tim Manuela Pelegrinija je svih sedam poena osvojio upravo u posljednja tri meča. U sljedećem kolu Junajted čeka Njukasl, dok Vest Hem ide u Brajton.

Portal Analitika